Реклама / Ads
6| 8013 |20.06.2016 НОВИНИ

Джо Лин Търнър за Фрог: Светът стана различен, на младите им е много трудно

.
Джо Лин Търнър
Връщайки се назад към миналото, веднага се сещам за Джими Хендрикс, който е бил за мен духовен наставник, но, разбира се, днес има много групи, които не са толкова известни, не са получили вниманието, което заслужават, коментира за Фрогнюз бившият вокалист на култовите рокбанди „Рейнбоу“ и „Дийп Пърпъл“.
 
В нашето съвремие нещата са много трудни, добави той. Има, напр. една шведска група, която в момента много харесвам. Казва се Dynazty и понякога свиря с тях. Друга такава е “Skintrade”, те са шведско-италианска група. Повечето хора не са чували за тях, но са страхотни. Затова на младите изпълнители им е толкова трудно в днешни дни. Имам предвид, че днес никой вече не си купува дискове, музиката се сваля нелегално и така се ограбват музикантите. Можеш да правиш пари само от изпълнения на живо и от реклама на различни продукти. Трудно се печели само с това при младите, защото звукозаписните компании вече не подкрепят никого. Дават много малко пари, за да направят запис и да го пуснат, и ако се получи – добре, ако не - вече не ги интересуваш, добави рокаджията.

Светът стана различен, но се надявам, ако всички се постараем, да го направим по-добър. Вярвам, че музиката е спасила повечето от нас. При мен постоянно идват хора, които казват: „Слушах песните ти, когато бях на 12, тогава бях депресиран и исках да се самоубия. Не знаех какво да правя. Обаче чух песента ти и бях вдъхновен.“. Това е най-невероятният подарък, който можеш да получиш от хората. Казвали са ми го възрастни, млади, въобще хора на всякаква възраст. Най-хубавото нещо в България и в някои други държави е това, че родителите пускат същата тази музика на децата си. Такива деца идват при мен след концертите и ми казаха: „Знам тази песен“. А са толкова малки. Но явно можем да вдъхновим цяло едно ново поколение и да го караме да мечтае, а точно мечтите са това, което ще спаси света, завърши Търнър.

Джо Лин Търнър гостува в четвъртото издание на "Рок-Академия Троян 2016", където излезе на сцената заедно с българската група "Еридан", негов личен избор за участието му в България.

Концертът започна ударно с Death Alley Driver на Рейнбоу, а след него площадът запя I surrender. Без грам пауза прозвуча Perfect strangers на Дийп Пърпъл и така два часа..., докато  настроението градира до невероятния хит Long Live Rock 'n' Roll, а третият бис на Търнър точно преди финала на концерта естествено беше отреден за Smoke on the water.

очаквайте интервю с Джо Лин Търнър само във Фрогнюз



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4838 |17.06.2016 Само във Фрог: „Почетните знаци” в МВР привършиха . 11| 5050 |16.06.2016 Е. Славкова за Фрог: Атентатите в Турция идват от САЩ и ционистите . 23| 19138 |16.06.2016 Само във Фрог: Прокуратурата захапа П. Москов, иззеха електронната му поща заради ваксините . 16| 7024 |15.06.2016 Местан за Фрог: Бъдещият президент трябва да е евроатлантик, а не с евразийска насоченост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads