Реклама / Ads
4| 7905 |06.04.2013 НОВИНИ

Джоузеф Дол направи кръгче със софийското метро

.
Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова разведе Дол в софийското метро, като председателят на ЕНП дори пожела да си закупи билет и да пропътува разстоянието между метростанциите „Европейски съюз" и „Лъвов мост" като гражданин.
 
Сърцето ми се изпълва истински, когато виждам готовото софийско метро и щастливи хора, които го използват, коментира пред журналисти Джоузеф Дол, председател на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент.

По думите на Дол - „българският народ трябва да се гордее с използването на европейските средства".

„Когато става въпрос за България, аз вярвам, че парите на европейската солидарност са много добре използвани", подчерта председателят на групата на ЕНП и отбеляза, че в днешния ден е доволен от това, че има изградено метро с европейски пари, но и че вече е решен проблемът с отпускането на средства за изграждането на завода за третиране на отпадъците около София.

По време на краткото пътуване от метростанция „Европейски съюз" до „Лъвов мост" Дол бе запознат с най-новия участък от подземната железница. Джоузеф Дол не е първият представител на европейските институции, който се вози в софийското метро. Бившият премиер Бойко Борисов, който не крие гордостта си с инфраструктурния проект, пътува в него в компанията на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, както и с председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой.

Председателят на Групата на ЕНП в ЕП ще посети и Центъра за управление на метрото, където кметът Фандъкова ще му разкрие особеностите на софийското метро.

Джоузеф Дол е в България за националната конференция на ГЕРБ, която ще се проведе в неделя в зала „Арена Армеец". На събитието ще присъстват председателят и заместник-председателят на партията Бойко Борисов и Цветан Цветанов, съобщиха от партията. Тогава ще бъдат бъдат представени и водачите на листите за народни представители на ГЕРБ.

Сред високопоставените гости освен Джоузеф Дол ще бъдат и генералният секретар на ЕНП Антонио Лопез, заместник-председателят на ЕНП и депутат от румънския парламент Анка Боаджу, депутатът от Бундестага Ханс-Петер Ул, международният секретар на партия Християнсоциален съюз Сузане Лутер и бившият трикратен министър-председател на Турция Месут Йълмаз.

„Зелена е светлината по отношение на изграждането на този завод за преработка на отпадъците и до този момент няма да има пречки Европейският съюз да финансира изграждането на завода, защото това е наистина важно за столицата на България", посочи Джоузеф Дол, цитиран от Фокус.

Той призова столичния кмет да бъде внимателна, защото „хората винаги искат веднага и всичко, но трябва бързо да им се обясни колко струва това". „Продължавайте така да използвате европейските пари, аз ще продължа да ви подкрепям", обеща на Йорданка Фандъкова Джоузеф Дол.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 80| 7439 |08.03.2013 Сидеров: Уго Чавес е пример; Атака иска това, което той направи във Венецуела . 12| 5554 |23.11.2012 В. Рашидов: Това, което съм направил, мога да го показвам с пръст . 80| 5400 |19.11.2012 Борисов: Ако не бях направил спортната зала, къде щяхте да ходите на концерти? . 162| 7622 |17.11.2012 Б. Борисов: БСП се пукат от яд какво сме направили!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads