Реклама / Ads
6| 5493 |01.02.2012 НОВИНИ

И днес арктически студ и рекорди в потреблението на ток

.
Код „Оранжево” за опасно ниски температури е в сила за всички области без Бургаска.
 

Арктическият студ у нас продължава. Тази сутрин бяха измерени температурни рекорди. Под минус 20 градуса показават термометрите сега и в Драгоман, Пловдив, Пазарджик и Чирпан. В момента в Кнежа температурата достигна вчерашната стойност от минус 29 градуса, като температурата през следващите часове още ще се понижи. Вятър духа в областите Варна, Шумен, Силистра, Разград и Бургас. Снегонавявания има в областите Силистра, Добрич и Варна. Въпреки тежките зимни условия републиканските пътища са проходими, съобщи БТВ. Пътните настилки са предимно сухи, заснежени, заледени, обработени и опесъчени.

 

Времето остава студено и с минимални температури предимно между минус 15° и минус 20°, в отделни райони до минус 25, по Черноморието между минус 8° и минус 13°, в София около минус 17°.


7354 мегавата пък е новият рекорд по потребление на ток в страната.

 

Код „Оранжево” за опасно ниски температури е в сила за всички области без Бургаска, където кодът е „Жълто”.

Минус 16 е температурата в София към 9 ч. Най-топло е в Сандански и Ахтопол - термометрите показват минус 8 градуса. Езерото Сребърна край Русе е покрито с 10- сантиметра ледена пелена. Над 450 училища в страната са затворени заради лошите метеорологични условия и грипната епидемия. Най-много са затворените учебни заведения във Варна, Велико Търново, Видин и Добрич. От днес и училищата в старозагорска област са в грипна ваканция. Причината - високият процент отсъстващи заради остри респираторни заболявания.

През нощта срещу четвъртък вятърът от изток ще се усилва и в западните райони завали слаб сняг. По Черноморието ще бъде предимно слънчево с максимални температури между минус 8° и минус 3°. Температурата на морската вода е около 3°. В планините на Западна България след обяд ще се заоблачава. Максимална температура на 1200 м около минус 8°, на 2000 м около минус 13°. През нощта срещу четвъртък в западните райони завали сняг. В четвъртък ще е облачно, с превалявания от сняг и сутрешните температури вече няма да са така ниски. В повечето райони минималните ще бъдат между минус 10 и минус 15°, а максималните между минус 5 и минус 10°. В петък температурите ще се повишат с още 4-5 градуса. В западната половина от страната ще вали сняг.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5925 |31.01.2012 Кучи студ и днес; на Антарктида - доста по-топло! . 112| 10443 |30.01.2012 При избори днес – Атака ще е аут, а Кунева – в НС . 4| 4870 |18.01.2012 Парламентът решава днес за шистовия газ . 14| 5661 |23.12.2011 София се изпразва днес; задръстванията по изходите - следобед

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads