Реклама / Ads
11| 6892 |28.02.2009 НОВИНИ

ДНК на Гангстера открито във влагалището и под ноктите на сестри Белнейски

.
Разследващите търсят съучастник на убиеца, психоложката на затвора го обрисува като сантиментален, но затворен, недопускащ контакти
 

Генетичен материал от Лазар Колев, известен като Малкия Гангстер, е открит по ноктите на Росица и във влагалището на Христина. Така на разследващите става ясно, че рецидивистът е бил по едно и също време с двете сестри Белнейски. Това разкрива в."24 часа".
Двете момичета са убити на 28 януари 2006 г., ден след като са видяни за последно да излизат от дискотека в Пазарджик. Това става ясно от постановлението за привличане на Колев като обвиняем за смъртта им. Криминалисти твърдят, че НК анализът не е единственото доказателство срещу Гангстера. Предполага се, че той е имал съучастник. Имало даже и заподозрян, но бързото му осветяване пред медиите затруднявало разследването да достигне и до помагача му при  двойното убийство.
Криминалистите продължават да работят и по двете съдебно-медицински експертизи - тази на доц. Мария Грозева и на покойния проф.Стойчо Раданов. Експертите са единодушни, че и двете ученички са били жестоко изнасилени и са починали от тежки черепно-мозъчни травми.
Не е изключена възможността те да са били  и от удар с автомобил. По тази следа обаче първият разследващ екип не е работил и затова са пропиляни ценни доказателства. Арестуваният Лазар Колев тогава е разпитван, но не е бил в най-близкия кръг на заподозрените. Пропусната е и възможността да бъде проверен автомобилът му, по който вероятно е имало следи от жертвите.
Окръжният прокурор на Пазарджик Иван Даскалов коментира, че тепърва предстои да се съберат още нови доказателства. Той не се ангажира да коментира дали се очакват нови арести на съучастници. Но се надява до края на годината да бъде насрочен съдебен процес срещу извършителите на престъплението. Прокурорът не изключва и назначаването на нова  медицинска експертиза, но на този етап не било реално.
Обвиненият за убийството на сестрите Белнейски Лазар Колев бил затворен, единак, странял от познанства и не допускал никого до себе си. Така го обрисува психоложката на затвора в Пазарджик. Според нея Гангстера бил и сантиментален, плачел и бил готов да си признае провинение.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 6584 |27.02.2009 Ченге, работещо за дървената мафия, уби момче и момиче . 29| 5727 |27.02.2009 ГЕРБ иска промяна на конституцията . 2| 5886 |27.02.2009 Руски туроператор иска 900 евро, за да изкара виза за България . 1| 6011 |27.02.2009 Мартенското време - променливо, но гальовно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads