Реклама / Ads
10| 5763 |28.11.2014 НОВИНИ

Добрев за "Белене" и "Южен поток": Грандомански проекти, от които не следва нищо добро

.
Делян Добрев, шеф на енергийната комисия в парламента Източник: Булфото
Темата за енергийната ефективност е най-важната за мен. Както и борбата с енергийната бедност, нужни са повече средства за подпомагане на най-нуждаещите се. Трябва либерализация на пазара възможно най-скоро. Въпреки че изглежда, че не се либерализира, вече е започнал.
 
Това каза бившият енергиен министър и депутат от ГЕРБ Делян Добрев в „Още от деня“ по БНТ. Той разкри още, че по лични причини е отказал на Борисов да заеме министерски пост.

Добрев обясни какви промени ще бъдат направени в сектор „Енергетика“. „Ще променим закона като първа стъпка, за да може енергийният регулатор да се избира от Народното събрание“, каза той по отношение на ДКЕВР.

От ГЕРБ сме категорично против АЕЦ „Белене”. Относно "Южен поток" – проектът е спрян. В България обичаме да се фиксираме върху подобни грандомански проекти, които в крайна сметка освен загуби за НЕК не носят нищо друго, коментира Добрев.

По-важното, по неговите думи, е фирмите ни да закупуват електроенергия на свободния пазар. Но свободният пазар не означава задължително по-ниска цена на електроенергията, побърза да уточни шефът на енергийната комисия в парламента. В тази връзка той заяви, че там са заложили на енергийната бедност.

От 70 на 300 млн. лв. се увеличават средствата, отделени за борбата с енергийната бедност. Те трябва да подпомогнат много нуждаещи се домакинства.

На въпрос дали се притеснява за бъдещето на кабинета при евентуално оттегляне на подкрепата на Патриотичния фронт, Добрев отговори: „Аз нямам притеснение. Не мисля, че в парламента ще се стигне до сътресения, които да доведат до някакви оставки на кабинета“.

Помолен за коментар по отношение на Бюджет 2015, Делян Добрев каза: „Хубавото е, че дефицитът е в рамките на 3%".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4443 |26.11.2014 Добрев: Ще има смени на областни в Хасково и то не малко . 12| 5158 |24.11.2014 "Газпром" започва строителството на "Южен поток" през декември . 3| 4041 |19.11.2014 Унгария ще строи "Южен поток" . 0| 4329 |19.11.2014 Делян Добрев: Неизпълнението на приходите за 2014 г. е над 1 млрд. лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads