Реклама / Ads
10| 5090 |25.11.2013 НОВИНИ

Добрев: Местят туризма напук в София

.
Делян Добрев Източник: Булфото
Преместването на сектор „Туризъм" от Пловдив обратно в София е наказателна мярка спрямо града под тепетата. Липсата на аргументи в тази посока оставя впечатлението, че се прави напук на Пловдив.
 

Това обявиха ексминистърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и пловдивските депутати от ПП ГЕРБ по повод намерението подразделението към МИЕТ да се върне в столицата.

Бившият икономически министър не пожела да коментира с какво градът е ядосал управляващите, но и не отрече причината да е, че управляващата партия тук е ГЕРБ.

Подкрепи го ексшефката на финансовата комисия в парламента Менда Стоянова, която припомни, че преместването преди година на сектор „Туризъм" е било първата стъпка към децентрализацията на властта, която е показала, че моделът работи.

„В момента в администрацията на МИЕТ в Пловдив работят само 14 софиянци, останалите са хора от града. Едно преместване означава секторът да загуби ценни кадри, тъй като сигурно ще има хора, които ще напуснат", коментира ситуацията и бишият ресорен зам.-министър Иво Маринов. Той и съпартийците му бяха категорични, че думите на зам.-министър Бранимир Ботев, че се плащали командировки на чиновниците от Пловдив, за да пътуват до столицата, звучали несериозно.

90% от командировъчните са заложени в средствата по европроектите, обясни Делян Добрев и подчерта, че преместването е едно неудобство за управляващите и за да си го създадат причината била само една – наказателна акция срещу Пловдив.

Според Добрев преместването преди година и три месеца, когато той бе министър си заслужавало, защото показало че децентрализацията работи. В момента нямало причина да се повтори същата процедура. От всичко щял да загуби единствено Пловдив, който цяла година печелил от преместването на сектора, а в София дори нямало помещение, където да се настани администрацията по туризма.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 6154 |09.10.2013 Добрев: Златанов е докладвал на Фидосова 103 пъти . 14| 4803 |24.09.2013 Д. Добрев: Цената на тока не се е понижила, увеличила се е . 27| 5546 |22.09.2013 Д. Добрев: България отново ще изпадне в рецесия . 39| 6269 |11.09.2013 Местят търговски аташета от ЕС към Китай и Близкия Изток

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads