Реклама / Ads
28| 7375 |19.03.2012 НОВИНИ

Д. Добрев: Не съм новата "Калинка" в кабинета на Борисов

.
Делян Добрев
Политиката е много неблагодарна работа. Приемам работата като отговорност, не и като фикс-идея. Най-важната тема на деня е икономиката, коментира проекто-министърът на икономиката.
 

Докато бях депутат, завърших магистратура по маркетинг в УНСС, обяви по БТВ Делян Добрев, който е предложен за следващ министър на икономиката, енергетиката и туризма на мястото на отстранения Трайчо Трайков. Той сподели, че нещата, които човек може да прочете за себе си във форумите, били ужасяващи и подчерта, че не е новата „калинка" в кабинета на Борисов, всеки можел да провери това.

Според него политиката е много неблагодарна работа и ако може да се върне 4-5 години назад, не бил сигурен, че пак ще навлезе в политиката, както се случило това. той имал частна консултантска фирма, после областният координатор на Хасково му се обадил да го покани за евродепутат. Впоследствие станал общински съветник, народен представител, зам.-министър и сега министър.

Той отказа да коментира мотивите на премиера за отстраняването на Трайков, нито начина, по който е взето решението. Добрев обаче подчерта, че не държи особено на тази работа, но я приемал като отговорност, не и като фикс-идея. Най-важната тема на деня е икономиката; имаме икономически растеж, но той е много нисък, добави Добрев и посочи, че трябва да има подкрепа за малките и средни предприятия, защото много от тях били на изкуствено дишане. За да не остане това само в сферата на приказките, ние имаме най-мощното оръжие - парите на европейския данъкоплатец. Те трябва по най-бързия начин да излязат от сметките на държавата и да влязат в сметките на тези предприятия като безвъзмездна помощ. Добрев се чувствал уверен, че ще справи с тази задачи, особено по програма Конкурентноспособност.

За АЕЦ "Белене" трябва да се вземе информирано решение. Премиерът ясно каза, че българо-руски проект с руско финансиране за АЕЦ “Белене” няма да има. Готовият реактор може да се сложи в АЕЦ “Козлодуй”, което е вариант. Не мисля, че сега ще кажа последната дума по темата, иска ми се да изложим фактите и на тяхна база да се вземе информирано решение. Важно е да се знае каква ще е цената на енергията и дали ще има пазар, коментира още Добрев.

Със сигурност ще има промени в политическия кабинет на министерството, обеща накрая Д. Добрев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 6358 |18.03.2012 Каракачанов: Основата на днешната олигархия са кредитните милионери . 6| 5264 |18.03.2012 Д.Добрев: От сутрин до вечер се занимавам с Белене! . 79| 6395 |17.03.2012 Д.Добрев: Бързо се става министър! . 1| 5531 |14.01.2012 Д. Добрев: Стане ли въпрос за пари- хармонията се разваля

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads