Реклама / Ads
1| 4952 |01.05.2013 НОВИНИ

И добрината воскресе!

.
„България си ти!“, Българската хранителна банка и „Холидей Хироус“ разпалиха доброто и дариха светлина в домовете на бедни български семейства с празнични хранителни пакети.
 
Инициативата „И добрината воскресе!“ стартира днес (1 май) в региона на Кюстендил по повод Великден.

„Ние помагаме не само по празници! Вярваме, че можем да възкресим добрината, тъй както Иисус със смъртта си изкупва греховете на хората и известява надежда за живот с възкресението си!“, обясни Димитър Куцаров, председател на „България си ти!“. Той пожела светли празници и вяра в по-доброто бъдеще на България на всички православни християни. В града на черешите хранителните продукти достигнаха до нуждаещите се с помощта на кмета на общината Петър Паунов и на мото клуб „Осоговски братя“.
 

Сред семействата имаше, както млади многодетни родители, така и възрастни хора. „Да сте живи и здрави, да живеете до 100 години и да помагате все така на българите!“, не сдържа емоциите си баба Вили от село Слокощица.  Незрящият дядо Методи, чиято компания са уличните кучета, дори се разтрепери, когато вземаше хранителната помощ. Той не е получавал подкрепа от никого и живее в пълна мизерия. А гласът му трепереше, докато отронваше от устата си : "Благодаря!" и "Бог да Ви благослови!". Останалите нуждаещи се също не бяха пестеливи на признателност и изразиха задоволството си. „Благодарение на „България си ти!“ ще посрещнем празниците по-добре, сити и усмихнати“, коментира млада майка на три деца.
 

Целта е да върнем надеждата на българите и да не остане празна трапезата на клетите семейства в навечерието на този Празник на празниците. Пакетите с продукти включваха козунак, питка, ориз, млечни и месни деликатеси, солени и сладки лакомства и великденска украса. Малчуганите обаче най-много се зарадваха на вкусните царевични пръчици „Зайо Байо“, които бързо-бързо отвориха.


На втори май (Велики четвъртък) благородната кауза ще продължи в региона на Павел Баня, Казанлък и Велико Търново. Храната ще достигне до бедните с помощта на мото клубовете „Черните рози“ – Казанлък, „Змейовете“ – Павел баня, „Хазарт“ - Велико Търново.
 

В седмицата на страданията (Страстната седмица), нека бъдем по-добри и си помагаме повече!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6091 |01.05.2013 Социолозите си признаха: Либерален Алианс на Марешки е парламентарна сила . 29| 4975 |01.05.2013 Станишев: Нашата кауза е България на промяната, в която всеки човек има възможности и достойнство . 0| 5075 |01.05.2013 Сигнал за бомба в столичен мол; хората го опразват . 16| 5285 |01.05.2013 Стефан Данаилов: За съжаление днес е празник на безработицата и на протеста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads