Реклама / Ads
24| 6939 |15.02.2013 НОВИНИ

Доган написа писмо Post factum

.
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган призова партията си към бдителност и единност след атентата срещу него на 19 януари по време на Националната конференция в НДК.
 

Ахмед Доган за първи път коментира атентата срещу него в НДК в писмо Post factum. В него почетният председател oпределя случилото се като "опит за публична екзекуция на лидера и на каузата на ДПС". И призовава съпартийците си да бъдат бдителни и единни.

Ето и оригиналното му послание:

Post factum

...в последния момент с периферното си зрение видях насочен пистолет в лявото ми слепоочие и... щракане... Реагирах инстинктивно...

Впоследствие разбрах, че са били три засечки на насочено в главата ми оръжие...

Явно е, че след този случай светът няма да бъде същият.

Нямам никакво съмнение, че това беше опит за публична екзекуция на лидера и на каузата на ДПС. Сценарият, който беше избран от поръчителите на тази публична екзекуция, предполага много кръв за предизвикване на шок и ужас в залата. Голямата мишена е ДПС и етническия мир в страната. По време на криза етническият мир е най-уязвимото място на България и на Балканите.

Оцелях благодарение на Всевишния и на огромната енергия на Колективното тяло на ДПС. Затова и основното ми послание към всеки един от това колективно тяло е да бъдем бдителни и единни.

ДПС няма друг шанс, освен да се развива и утвърждава в европейското политическо пространство. Тъкмо затова, когато ни атакуват с лавини от отрицание и омраза, ние трябва да им отвърнем с разбиране и с осъзнатата воля да наложим Заедността като начин на живот на Балканите. За да стане това ДПС има вътрешна потребност от самостоятелна и независима политика, а не от недобронамерени дресьори и диригенти в продуцирането на политическите реалности.

Силно съм притеснен, че от гледна точка на враждебното отношение към различието и другостта Балканите, с типичните си балканизми, са на път да се ситуират в една геополитическа полоса с Близкия изток, образувайки два полюса на етнорелигиозна непоносимост и взаимно отрицание. Това е изключително тревожна и опасна тенденция. Защото, каквото се случва в единия полюс е въпрос на време да се повтори в другия...Не трябва да допуснем подобен развой на събитията!

Бъдете убедени, че винаги ще бъда в полза на утвърждаването на Колективното тяло и на всеки един от вас.

Обичам ви!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 12125 |14.02.2013 Октай: Доган насаждаше омраза между българи и турци . 31| 5689 |04.02.2013 В. Сидеров: Не приемам декларация за политическо покушение срещу Доган . 7| 6513 |02.02.2013 Вежди Рашидов: Доган е там, където има пари . 11| 6306 |02.02.2013 Касим Дал: Ахмед Доган трябва да осветли тъмното си минало

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads