Реклама / Ads
58| 6863 |19.01.2013 НОВИНИ

Доган остава в ДПС, иска да управлява България

.
Ахмед Доган
Съобщенията за моето оттегляне от политиката са силно преувеличени. С тази фраза на Марк Твен Ахмед Доган коментирал съобщенията, че напуска лидерския пост в ДПС. Оставам в политиката. Ще работя за каузата на ДПС и българските турци, докато съм жив.
 
Дали ще заемам председателския пост е формален въпрос.

Соченият за негов заместник Лютви Местан заявил в петък вечерта пред големци от движението, че може би ще се направят структурни промени в партията, но водач винаги ще бъде Доган, независимо под каква форма ще стане това.  

Доган изпробва обществените реакции няколко месеца преди изборите, коментират политически наблюдатели. Много се забавлявал със социологическите прогнози, че движението на Кунева щяло да бие неговото движение на изборите.

Доган имал твърдо намерение да постигне своеобрзен изборен рекорд на вота през юли и да участва на всяка цена в следващото управление на страната.

 

Лидерът на Движението за права и свободи Ахмед Доган най-вероятно ще се оттегли, съобщиха сензационно медии в петък. Постът му щял да заеме сегашният зам.-председател на ДПС Лютви Местан, който отдавна се спрягаше за такава промяна.
Новината трябва да бъде обявена днес по време на националната конференция на движението.
През последните седмици 22 Областни съвета на движението номинираха Ахмед Доган за лидер на ДПС.
На миналата национална конференция на ДПС преди почти четири години Доган направи изненадващото изказване, че идва време родителят да се раздели с рожбата си, но въпреки това той остана начело на партията, която е основал. Очаква се на конференцията да бъдат обсъдени организационни въпроси на партията.

 

Ритуално, пред повече от 1000 души днес се очаква Ахмед Доган да прочете голям доклад и да обяви своето решение. Това засили търсенето на сензация в политическото събитие. Такава била и целта на лидерът на движението. Фокусът на всички медии вече е насочен към конференцията.

В същото време в събитието няма да участват някои важни структури и хора, които застанаха зад отцепилия се Касим Дал.

 

Очаква се на конференцията на ДПС да присъстват 850 делегати и около 600 гости. От тях над 200 щели да са от чужбина.

На този форум Доган щял за пореден път да даде знак към Турция и Ердоган, че той е легитимния представител на турците в България. Не е тайна, че в южната ни съседка от годин канят на големи форуми именно Касим Дал, а не Доган, което тормози лидерът на ДПС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 12309 |17.01.2013 Антон Петров-Хамстера остава в ареста . 2| 5651 |16.01.2013 Румъния иска Брендо в затвора . 193| 7794 |16.01.2013 Премиерът: Не искам да оставя ядрени боклуци на децата си . 8| 5573 |16.01.2013 Искаме опровержение от списание "Еспресо" за педофилските лъжи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads