Реклама / Ads
5| 4915 |16.10.2013 НОВИНИ

Доган отново с болничен и не се яви на делото срещу Енимехмедов

.
Ахмед Доган не дойде на днешното заседание по делото срещу Октай Енимехмедов. Почетният лидер не ДПС не е намерен и на адреса. Съдът докладва че вчера е представен болничен лист за това, че Доган не може да се яви поради заболяване, предаде БГНЕС.
 

На заседанието не се появи и настоящият лидер на ДПС Лютви Местан. Работата на съда продължава с разпита на други трима свидетели. Следващата дата по делото срещу нападателя на почетния председател на ДПС Ахмед Доган е 21 октомври. Тогава сред призованите е и Георги Райков, полковникът от НСО.

На последното заседание по делото Софийски градски съд реши 21 от свидетелите да не бъдат разпитвани отново пред съда, а да приеме показанията им, дадени пред разследващите. Двама от свидетелите не са се съгласили на това, защото въпреки съгласието на защитата, те са били разпитани от инспектор, който не е разследващ орган. Двамата са роднини на Октай, допълва БГНЕС. Страните дадоха съгласието си за това двамата свидетели да бъдат заличени.

Според обвинителния акт Октай Енимехмедов е имал план и е направил опит за убийство с газовия пистолет, но по независещи от него обстоятелства, това не се е случило. Самият Октай заяви днес пред съда, че без план не може. В този план не е влизало това Ахмед Доган да бъде умъртвен.

Първият разпитан свидетел бе брат му - Метин Енимехмедов, който разказа пред съда, че преди време брат му се е доверил на ДПС, но е останал разочарован. И Октай му зададе въпрос в края на разпита за това дали Метин е усетил любовта му към страната. Тук Метин разказа, че брат му се е интересувал от революционери, от именитите личности от историята, които са допринесли за страната, като Раковски, хан Аспарух и Левски.

Преди началото на делото на 24 септември стана ясно, че от Доган е постъпило заявление, че не желае да се конституира като граждански ищец и частен обвинител, и иска ход на делото да бъде даден. Той не беше в залата тогава, тъй като има болничен лист. Самият Октай поиска делото да бъде отложено, тъй като желае на него да присъства и Ахмед Доган. Мъжът каза, че за втори път Доган проявява неуважение към съда.

Ахмед Доган пропусна вече две заседания на съда, който гледа делото срещу Октай Енимехмедов, който се опита да произведе изстрел с газов пистолет срещу него. Първото заседание на съда не тръгна именно, защото се оказа, че е болен. Тогава дори се появи вероятност Доган да бъде принудително доведен в съда, но по-късно съдебният състав получи болничен лист за заболяване на Доган и тази вероятност отпадна. Преди второто заседание пък той вече беше изпратил болничен и отново не беше в залата.

Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на Октай Енимехмедов, нападнал публично пред камерите лидера на ДПС, за опит за убийство на Ахмед Доган. Ако бъде признат за виновен Енимехмедов може да получи присъда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Анализът на всички доказателства, събрани по делото, сочи, че е извършен опит за убийство, а не закана. На 9 юли Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд и обвинителния акт.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7431 |12.10.2013 Ахмед Доган - с прекъснати здравноосигурителни права . 41| 5695 |11.10.2013 Местан към Бойко: Не може възродител да напада Доган . 7| 6740 |27.09.2013 Стреляха по Ердоган! . 2| 4931 |24.09.2013 Отложиха делото срещу Октай, Доган пак го няма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads