Реклама / Ads
72| 8675 |19.05.2011 НОВИНИ

Доган: Правителството е пълен провал; идват предсрочни избори

.
Касим Дал и Ахмед Доган
След като месеци наред Ахмед Доган избягваше публичните изяви, най –накрая той проговори и оцени като пълен провал работата на правителството за последните две години. В Джебел лидерът на ДПС предрече, че ще има предсрочни парламентарни избори наесен, тъй като ГЕРБ ще загуби президентския и местния вот през октомври.
 

Той не пропусна да отправи и остри критики срещу бившия си заместник Касим Дал :

"Рядко съм се отвращавал, но да гледаш някого, да го пазиш, да се грижиш за него, дори чадър да му правиш и той да тръгне без чувства за благодарност – изпитвам отвращение".

След това той се извини на симпатизантите си за грешката, че е вкарал във властта хора като него.

"Такива хора, които освен ясла, хазна, не виждат друго и като им вземеш играчката, яслата, почват партии да правят", заяви иронично Доган.

Нито веднъж в 9-минутното си изказване лидерът на Движението за права и свободи не произнесе името на Касим Дал, а заяви, че "сред нас са се появили определени елементи, които искат да правят нови партии и да цепят ДПС".

"Без нас не може да се избере президент и ние ще имаме много високи изисквания към профила на бъдещия кандидат", каза още той.

Според депесаря не може да бъде избран президент и движението ще има високи изисквания към кандидата, когото ще подкрепи. ДПС ще се допита коя е най-подходящата номинация за държавен глава на този етап от развитието на страната.

По-рано днес стана ясно, че привърженици на Касим Дал и Ахмед Доган са стигнали до физически сблъсък по време на възпоменателен митинг в град Джебел, област Кърджали. Около 35 симпатизанти на отцепилия се Дал, издигнали плакати с надписи срещу агентите на Държавна сигурност и комунистите в ДПС.

Провокацията им настроила насъбралите се активисти на ДПС, които тръгнали на открита разправа с опонентите си. Полицаи успели да успокоят двете враждебни групи, за да продължи организираният от структурите на Доган митинг. На него за пръв път от няколко години присъства лично водачът на партията, както и доскорошната му дясна ръка Касим Дал, който го атакува сега за агентурното му минало и присъствието на много доносници на службите в ръководството на партията.

Всяка година на 19 май хиляди етнически турци се събират в родопския град за да почетат поредната годишнина от спонтанните бунтове през 1989 г. срещу възродителния процес и комунистическия режим на Тодор Живков. Тогава мирната демонстрация е разпръсната от народната милиция с репресии и насилие, а над 10 души са арестувани.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 5867 |11.05.2011 Станишев хвали правителството си, анатемосва ГЕРБ пред студенти . 75| 6008 |01.05.2011 С. Станишев плюе правителството пред първомайски митинг . 21| 5719 |22.04.2011 Еколози: Идват страшни кризи; близо са! . 7| 4950 |13.04.2011 Правителството готово с бюджетните прогнози за 2014

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads