Реклама / Ads
66| 22239 |28.02.2016 НОВИНИ

Доган признал: Пеевски е воденичен камък и за ДПС, и за мен

.
Пеевски & Доган
"Ужас, ужас... Не знам защо така...". Това бил единственият коментар на фактическия лидер на ДПС Ахмед Доган, когато негови приятели му показали разпечатки от материали в пеевски медии. Срещата се състояла преди дни в сараите на Доган в столичния квартал Бояна.
 
Разговорът започнал при приполовена бутилка уиски от едноличния шеф на движението. Особено потресен бил Доган, когато видял просташките колажи на Радан Кънев, тиражирани от известен кафяво-жълт интернет сайт. Нямам контрол над Пеевски. Но той има нужда от пари, защото има големи разходи. Разбирам го, но трябва да действа по-леко, да не отблъсква хората, признал Доган пред посетилите го политик и бизнесмен. Това научи Фрог нюз от свои източници, близки до посетилите сараите. Според тях лидерът на ДПС признал чистосърдечно, че партията му губи доверие всекидневно от скандалите около Пеевски. Самият той също губел влияние над немалко структури, които не приемали действията на олигарха милионер и считали, че ползва политическата сила като "чадър" за съмнителни бизнес далавери. Като воденичен камък на шията определил той Пеевски.

Много бизнесмени търсели контакт с Доган, за да се оплачат от рекета на който са подложени от "отрочето" му Пеевски. Немалко от тях обаче били разочаровани, защото на догворените срещи в Бояна, се появявал самият депутат от ДПС и започвал да ги заплашва пред очите на Доган. Той пък си мълчал и гледал в пода.

Може някога да е бил суров и властен, но в момента е мекушав чичко, който се страхува от създанието си, коментираха пред Фрог нюз доскорошни близки на Доган. С какво го държи Пеевски не е ясно, но личи, че той командва всички в движението. Те опровергаха категорично разказите на Димитър Тадъръков, че почетният председател се занимавал усилено с научна дейност и по-конкретно с брауновия газ. Пълни измислици са това, опит за ПР - абсолютно смешен. Доган е под влияние на чашката и на Пеевски, което го прави неадекватен за действителността в страната. Самият факт, че от прословутото предновогодишно тържество през декември в сараите досега не е обелил и една дума, показва, че е извън строя, смятат нашите източници. Разговорът им с него само потвърдил упоритите слухове, че в ДПС има тежка лидерска криза и брожения в структурите. Убедили се също, че в основата на всичко това са бруталното поведение и скандалите, свързани с Делян Пеевски. Именно той уредил чрез връзките си в Библиотекарския институт на Доган да бъде връчен знакът "Стефан Стамболов", което предизвика остри реакции в публичното пространство. Доган вече съжалявал много, че се съгласил да му присъдят наградата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 12043 |26.02.2016 Ахмед Юсеин: Прозрях що за стока е Доган, ДПС е корупция . 8| 7043 |25.02.2016 Само във Фрог: Анонимен свидетел докладвал за заплахата срещу Пеевски . 22| 11593 |25.02.2016 Дончева: Тези, които контролират Пеевски, му сложиха охрана . 6| 4480 |24.02.2016 ДПС пита Брюксел за забраната Пеевски и Доган да влизат в Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads