Реклама / Ads
29| 7429 |15.06.2008 НОВИНИ

Доган призова Борисов: „Ела, ако ти стиска”

.
Да дойде, ако му стиска!”, каза лидерът на ДПС Ахмед Доган по повод заканите на столичния кмет Бойко Борисов, че ще събори барбекюто в двора на т. нар. Сарай в полите на Витоша. „Той се поставя над закона”, коментира градоначалникът.
 

Ахмед Доган допусна екип на столичен вестник във въпросния Сарай в елитния столичен квартал Бояна. Имотът е регистриран като 4-звезден хотел на името на фирмата "Делта епсилон", собственост на Красимир Дюлгеров и Румен Асенов.

На въпроса защо никой досега не е казал, че това е хотел, лидерът на ДПС отговаря: „Ами никой не е питал". "Това е неформален клуб "Витоша", в който не всеки може да влезе. Има и членски внос, който е тайна", допълва лукаво Доган като не може да се разбере дали се шегува или говори сериозно.

Във фоайето на хотела под часовника има голяма икона на "Св. Георги Победоносец", покровител на имота. В двора се разхожда бял паун, който гордо се перчи из градината. Там има и парник за тропически растения. Когато журналистите поискали да видят барбекюто преди кметът на столицата Бойко Борисов да го е бутнал, Ахмед Доган казва: „Да дойде, ако му стиска!" Той обяснява, че овчарското куче, което е получил през 2004 г. от Борисов за рождения си ден работи по специалността си - охранител. „Изкарва си хляба като охранява стадо. Нали е овчарско куче", пак лукаво посочва лидерът на ДПС.

adogan-bborisov.jpgАхмед Доган признава, че се занимава с бизнес. "Не е тайна, че се занимавам с бизнес, но не с рекет, комисионерска дейност, продажба на наркотици, оръжие и пр." „Не се притеснявам от нищо, което правя", добавя той и отново потвърждава, че в най-скоро време ще организира в градината в Бояна специална пресконференция, за да задоволи любопитството по финансовите въпроси и по всички останали теми.

Репортерите на вестника отбелязват, че Ахмед Доган ги е посрещнал с високопроходимо бъги, което редовно кара в елитния столичен квартал.

Кметът на София Бойко Борисов в близките дни ще изпрати в Агенцията за строителен надзор документи, свързани със сградите край столицата, обитавани от лидера на ДПС Ахмед Доган. Това съобщи самият той в предаването „Пропаганда" по Дарик радио.

Вчера Бойко Борисов обяви пред журналисти, че е наредил да се направи проверка за законността на имотите, както и дали са платени данъци за тях. Кметът повтори, че прокуратурата също ще трябва да се произнесе по въпроса, а имало и виновен районен кмет.

bb-13.jpg„Бездействието на районния кмет на „Витоша" и архитекта на район „Витоша", които аз смених заради корупция, те бяха снимани как си прехвърлят пари, ще бъдат дадени на прокурорите заради бездействието си. Това е разликата между мен и г-н Доган. Аз спазвам закона, той счита, че всичко е над закона. Ако всеки си направи по една ограда, барбекю или незаконни постройки, затова и държавата е на такъв хал", обяви Борисов. Попитан дали смята, че наистина може да бутне незаконни постройки на тези 2 декара, той каза, че ако така е казал г-н Доган, той спекулира отново с това.

„Както винаги съм заявявал: той ръководи държавата, тройната коалиция и всъщност никой не би могъл да го санкционира", посочи столичният градоначалник. И добави: „Не съм аз или кметството, които да го санкционират. Те са извън нашите правомощия. Това е ДНСК и съответно прокуратурата, но те едва ли ще се качат горе (в кв. Витоша- б. р)", заяви Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5377 |13.06.2008 Доган събира тайно елита на ДПС край Търговище . 0| 5215 |12.06.2008 Пращат прокурори в сараите на Доган . 11| 5819 |12.06.2008 Пращат прокурори в сараите на Доган . 16| 4866 |03.06.2008 Ахмед Доган: „За разлика от Костов, никога не съм крал!”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads