Реклама / Ads
2| 5865 |19.09.2012 НОВИНИ

Доган след Цветанов при изселниците

.
Ахмед Доган
ДПС мести конгреса си през януари заради офисите на ГЕРБ в Турция.
 

Визитата сред изселниците в Турция на лидера на ДПС Ахмед Доган се премества за началото на следващата година, пише "Стандарт". По първоначални планове тя се подготвяше за септември-октомври, но според новия план трябва да е по-близо до изборите. Така Доган се очаква да обиколи изселниците след зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов, който през декември ще кръстоса най-големите диаспори в Истанбул, Измир и Бурса. Там той ще открие предизборни щабове на управляващата партия.
 

От ДПС приемат спокойно атаката на ГЕРБ в тяхната "запазена територия" - изселниците. "Дано свършат нещо за тези хора. Интересно е с какво ще ги омаят, като не приемат нито едно от предложенията ни - дори това за ускорено издаване на двойно гражданство", обясни висш депесар. И добави, че ДПС няма ембарго върху изселниците и са важни действията.

В ДПС вече планират да изместят и конгреса си за следващата година. Той трябваше да е през ноември, но вероятно ще бъде отложен за януари, обясниха депесари.
 

Още едно политическо събитие ще засили интереса към битката за етническия вот. През декември ще стане факт новата партия на Касим Дал. Лидер ще й е депутатът Корман Исмаилов, работното й име е ПСД - Партия свобода и достойнство. Както се казва и фондацията, която Дал и Исмаилов направиха след изключването им от ДПС. На 27 септември в София ще се събере инициативният комитет на партията. Според Исмаилов конгресът на ДПС ще е след техния, защото в движението искали да видят кои хора на Доган пристават на Касим и да се застраховат от избирането на "троянски коне" в ръководството. От ДПС обаче категорично отрекоха версията и отговориха, че просто декември не е подходящ месец за партийни сбирки и затова националният им форум ща е след новогодишната ваканция.
 

"Не търсим да влезем в коловоза ДПС-2, ще бъдем национална партия", обясни Исмаилов. И напомни, че на местните избори, на които се явиха с ЕНП на Мария Капон, техните кандидати взеха общо 40 000 гласа. Цифрата обаче е крайно недостатъчна за преодоляване на 4-процентната бариера за парламента. При ниска избирателна активност от около 2,5 млн. души например тя се преодолява с около 100 000 гласа, а ако са гласували 3 млн. души, трябват 120 000 бюлетини, обясниха експерти. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 83| 6116 |16.09.2012 Пенсионерите да издържат още малко. По-високи пенсии след април . 20| 5658 |16.09.2012 Цветанов: Който от моряците е невинен, ще бъде освободен . 17| 5966 |15.09.2012 Цветанов обеща на рибарите промени в закона . 3| 5354 |15.09.2012 Днес избират 6-ма съдии, 4-ма прокурори и 1 следовател

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads