Реклама / Ads
10| 5564 |05.07.2009 НОВИНИ

Доган закопа партньорите си

.
Отчитат журналисти и социолози.
 


ГЕРБ спечели, защото консолидира негативния вот, каза говорителят на БСП - Корнелия Нинова в изборното студио на БНТ.Според Милен Велчев първите изборни резултати са знак, че „очевидно хората имат нужда от промяна, стана ясно в негов коментар за БНТ. На въпрос на националната медиа дали тройната коалиция се е оказала клопка за НДСВ, Милен Велчев отговори: „Тепърва ще коментираме доколко участието на НДСВ в тройната коалиция е било полезно за страната. По –важното в случая е, че НДСВ не е участвала в нито едно от разигралите се предизборни грозни явление като купуването на гласове”, заяви Велчев.

Говорителят Коалиция за България Корнелия Нинова благодари на избирателите гласували за партията и каза, че тепърва ще анализират защо БСП е с такава голяма разлика на втора позиция след първоначалните изборни резултати. „Една от причинте ГЕРБ да излезе напред е настоящата икономическа криза и надеждата, че победителят е този, който ще извади хората от кризата. ГЕРБ успя да консолидира и негативния вот, което е още една причина за победата им”, заяви г-жа Нинова. Според нея Коалиция за България тепърва трябва да направи анализ на предизборната си кампания, но изказванията на Ахмед Доган определено са дали отражение на кампанията и на вота на българите в тези избори. Това е още една причина негативната вълна да прелее към ГЕРБ.

Като изводи за недотам успешната кампания на Коалиция за България, Корнелия Нинова определи: липсата на политическо високомерие и диалог, който да бъде ежедневен и редовен.

Васил Тончев от агенция Сова Харис определи една от причините за резултатите
„много неадекватно поставения мажоритарен вот”.

Според политолога Иван Кръстев за политическите партии е особено важно да се опитат да препрочетат резултатите от тези избори и да разберат къде са сгрешили, защото е важно някой да понесе политическата отговорност. „За жалост думата коалиция се превърна в мръсна дума за българския език”, заяви Иван Кръстев.

Според журналиста Валери Найденов на тези избори БСП е претърпяла един доста силен шамар и заради тънкитие предизборни хитринки, но преди всичко заради политиката си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 4620 |05.07.2009 Доган: Без нас няма стабилност и демокрация . 1| 5369 |05.07.2009 Станишев гласува в "музикалното"; Доган - в Кърджали . 19| 5188 |03.07.2009 Я. Янев спретна обсада на Доган, затваря границата с Турция . 22| 5735 |30.06.2009 Доган: Не на толерантността

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads