Реклама / Ads
44| 5910 |30.01.2009 НОВИНИ

Доходи от 1000 до към 3000 лв месечно имали братя Галеви

.
Според дупничани Галеви подпомагали финансово институции, фондации и съюзи в града от 1992 г. насам. Всички бизнес начинания там в последно време обаче ставали възможни единствено след благословията им.
 

 

 

Малко над 3000 лева среден месечен доход за 2007 година показва данъчната декларация на дупнишкия бизнесмен Пламен Галев. Бизнеспартньорът му Ангел Христов е спечелил малко над 40 хиляди през същата година, сочат официални документи, съобщава БТВ.

Пламен Галев и Ангел Христов винаги са твърдели, че са представители на международна компания. Така те обясняват факта, че не разполагат с големи парични суми. Въпреки това, освен с висок стандарт на живот, двамата стават популярни сред съгражданите си в Дупница и с благотворителната си дейност.

"Искам да благодаря на Пламен Галев и Ангел Христов за помощта, която оказаха на Съюза на слепите в Дупница, 260 човека две години дават парична помощ всеки месец", разказа пред екип на БТВ Огнян Филибев, от Съюза на слепите.

"Понеже говорите за братя Галеви. Кой ни е на нас помогнал, с поне 10 - 15 хиляди лева в годината, да ни купува хранителни продукти, да плащат интернета на 8 деца, да плащат карти за безплатен транспорт", обясни Георги Буцев, председател на инвалидите в Дупница.

Дупничани твърдят, че Галеви подпомагат финансово различни институции, фондации и съюзи в града от 1992 година насам.

Бърз поглед в данъчните декларации на двамата показва, че през 2000 година те са декларирали едва по 1752 лева доход, или общо за двамата - 3500 лева за цялата 2000 година. Това обаче не пречи на благотворителната им дейност.

Данъчните декларации на Пламен Галев и Ангел Христов от 2000 година до 2007 година показват постепенно увеличаване на доходите и на двамата до около 40 000 лева на година. Според документите, приходите на двамата идват основно от отдаване под наем на недвижими имоти и участие в управлението на няколко фирми, сред които Пи Ей Джи Норд Адамс и Ей Пи Ви Трейдинг.

Въпреки че декларациите и на двамата показват доходи от 1000 до около 3000 лева на месец, даренията продължават. С тяхно съдействие само в църквата "Св. Богородица" по-миналата година имало ремонт за 40 хиляди лева, събрани от тях.

БТВ е научила, че обвинението разполага с показания на свидетели, според които всички бизнес начинания в града през последните години, са ставали възможни единствено след благословията на Галеви. Събрани са сведения още за рекет чрез заплахи за саморазправа от хора, смятани за близки до бизнесмените. Разследващите органи работят и по сигнали за неправомерно отдаването под наем и продажбата на ключови общински обекти и терени, заради които в Областна прокуратура Кюстендил е образувано досъдебно производство. Според други свидетелски показания, Консултативният съвет, членове на който са Пламен Галев и Ангел Христов, е иззел изцяло функциите на Общинския съвет в Дупница. Според показанията, този Консултативен съвет е станал легитимен пред закона едва на 23 декември миналата година, когато е издаден нормативен документ за създаването му. Ако твърденията се потвърдят, трябва да се изясни как е функционирал той до края на миналата година. Това обаче не притеснява хората в Дупница. Разследването срещу Пламен Галев и Ангел Христов е съсредоточено върху участие на двамата в схеми за пране на пари и данъчни измами. Не е известно в делото на двамата бизнесмени да присъстват конкретни сведения за участие в наркоканали или друг вид престъпна дейност. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4603 |06.11.2008 Под 1% българи - комфортни с доходите си; датчаните са цели 67,4% . 0| 4593 |15.02.2008 НСИ: Доходите скочили с 24% през 2007 г., а разходите с 20 на сто . 3| 5032 |15.02.2008 НСИ: Доходите скочили с 24% през 2007 г., а разходите с 20 на сто . 2| 5724 |30.10.2007 В бюджета за 2008 г. - бавен ръст на доходите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads