Реклама / Ads
9| 4673 |11.03.2010 НОВИНИ

Дойде Дупкоден!

.
тази дупка е от малък калибър
Счупихте колата? Марш пред Общината!
 

Сдружението Дупка.нет организира протест пред Столичен общински съвет срещу лошото състояние на пътищата в София днес от 10 часа.

Протестът е под надслов „Дупкоден – да изгоним злите дупки” и ще бъде съпътстван от кукери и заклинания. С тяхна помощ участниците искат да развалят злата магия, която троши пътищата, прахoсва парите от данъци и такси и разбива колите.

Организаторите призовават всеки, който отиде пред Столична община, да носи части от счупения си от дупки автомобил и да ги остави пред входа на общинарите.

Носете си и всякави уреди за вдигане на шум, призовават още от Дупка.нет. Ето и протестната им декларация:

От години дупките по столичните улици са един от най-очевидните признаци за лошото управление на града, но никой не предприема нищо по въпроса. Тази ситуация е нетърпима. Дупките по улиците, които хората не на шега наричат "кратери", застрашават живота на шофьорите и пешеходците, не само колите. Като данъкоплаци имаме правото да изискваме качественна улуга и да следим за разходването на нашите пари. Ето защо за нас е най-важно да видим активни общински действия по въпроса. Време е за цялостно решаване на проблема, а не за кърпежни работи, които са се превърнали в най-бруталният начин за източването на общинските, тоест на нашите средства от данъци.

Ето защо събралите се днес на този протест настояваме:

1. Общината да предостави пълен отчет за извършените досега ремонтни дейности по улиците, както и планът за бъдещите си действия.

2. Да се прекрати незабавно практиката по "тампониране" на дупките, а да се създаде реална организация по преасфалтиране на пътищата и тяхната пследваща поддръжка и профилактика.

3. Искаме граждански контрол върху изразходването на парите за ремонти

4. Настояваме ръководството на столична община всяка година да дава публичен отчет за извършените ремонти по улиците, както и за ефективността похарчените пари.

5. Искаме ясен ангажимент с конкретни срокове за изпълнение от страна на общината за решаването на проблема с дупките и пътната настилка.

Frognews.bg ви предлага да посочите "вашите" най-страшни дупки!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 5479 |27.12.2009 Социалисти: Дано на ГЕРБ им дойде умът в главата! . 3| 5005 |10.12.2009 М. Попова: След Черния дойде ред и на Баджанака от Благоевград . 14| 4674 |10.10.2009 Кадиев би повел БСП, когато му дойде времето . 1| 4888 |05.10.2009 Дойде краят на драмата с боклука

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads