Реклама / Ads
8| 6590 |17.01.2015 НОВИНИ

Домусчиев: "Капитал" организира частно парти с правителството

.
Кирил Домусчиев
Както още вчера информирахме КРИБ няма да участва на срещата на правителството с бизнеса, организирана от "Капитал". „За мен това е едно частно мероприятие, от което „Капитал” печели, защото знаете, че се плащат доста сериозни пари за всяко едно място в залата”, заяви председателят Кирил Домусчиев.
 
Той обясни по К2, че сумата е 704 лева на всеки един стол в залата и това са средства, които се събират от „Капитал”. Също така става дума и за доста спонсори, чието лого стои в залата и там също става дума за доста сериозни средства, които традиционно доскоро са били плащани от членове на КРИБ.

"Например „Софарма” е давала 20 000 лева за едно такова мероприятие, други членове също са давали пари, „Хювефарма” също. Това са средства, които влизат в касата на организатора, от това нещо КРИБ не печели, а реално се използва нашето лого и членската ни маса, за да се докарат тези хора там, да седнат на тези столове и да си платят. Така че това е причината УС на КРИБ да каже, че ние в такива мероприятия не участваме, да не говорим, че на преден план излиза марката „Капитал”, а не марката КРИБ, а реално това събитие има доста по-голяма стойност когато КРИБ участва", обясни Кирил Домусчиев.

Той продължи, че решението е, че КРИБ ще си организира собствени мероприятия и събития със собствена патентована марка и ще даде възможност на колкото се може повече национално представени и местни медии да участват и да го отразяват, защото целта е събитието да е доста по-широко представено, а не да се отразява само от „Капитал”. Председателят на КРИБ съобщи, че има доста попълнени апликационни форми, включително и от много медии, които искат да станат членове на КРИБ и отварянето на организацията и към други медии е изиграло положителна роля. Има молби за членство от вестниците „Стандарт”, „Труд”, „24 часа”, списание „Икономика” също иска да стане член на КРИБ.

Председателят на КРИБ беше категоричен, че ако получат писмо от свой член, а „Икономедия” е член на КРИБ, за някакви нередности, ще се намесят, за да го защитят. „Само когато видим конкретно как стоят нещата с тази глоба и тази санкция, а това може да стане на заседание на УС в сряда, само тогава можем да се задействаме”, обясни той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4372 |21.12.2014 Лесничеят Шукри Халид: Протестите бяха организирани от ДПС . 3| 4280 |16.12.2014 Организирани апаши крадат суджуците на хората . 58| 7415 |04.12.2014 Домусчиев: Шистовият газ ще ни измъкне от зависимост . 9| 4529 |01.12.2014 Домусчиев: Темата олигархия е на жълтите писания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads