Реклама / Ads
1| 4469 |11.11.2014 НОВИНИ

Т. Дончев: Моделът "кой" не се бори със заклинания, а действия

.
Министърът по еврофондовете Томислав Дончев
Подобна обединена институция би следвало да има ръководител. Целта на подобна реформа не е да се съкращават хора, а да изчезнат всякакви оправдания, че има липса на координация на информацията, коментира Томислав Дончев пред бТВ относно новината за обединение на НАП и Митниците.
 
Когато говорим за модела „кой” не можем да се борим срещу него със заклинания, а
с конкретни действия свързани с прозрачността. Да знаем винаги кой носи отговорност за дадено назначение, решение. С подобни мерки ще се променят нещата и с времето ще спре да бъде актуален този въпрос, коментира в „Лице в лице” Томислав Дончев.

Необходима ни е цялата истина, кои са тези митични хора, които притежават огромни активи. Срещу всяка подобна драма като КТБ политиците трябва да въвеждат нови морални норми и решения, които да предотвратят това да се случи отново.

Когато говорим за милиарди щета върху публичните разходи, с които в крайна сметка са натоварени българските данъкоплатци, няма сценарии в тази история да няма виновен. И аз не приемам някой административен служител и няколко касиери да понесат цялата вина, коментира Томислав Дончев.

Част от проекта ни за актуализация на бюджета е свързан с вложителите на КТБ, които имат своето морално право да получат своят достъп до спестяванията си. Това ще стане чрез средствата на гаранционния фонд разбира се, но те не са достатъчни. Където е нужно ще се дофинансира чрез този заем. Ако някой може да ни предложи по-добър вариант, ние сме отворени за разговори.

Негативния ефект няма да спре до тук. В КТБ има пари на топлофикации, болници и др. Това неминуемо ще повлияе.

Нулевата година за еврофондовете е факт до края на годината. Плащания едва ли ще бъдат подновени преди началото на следващата година, коментира Томислав Дончев програмния период 2014 – 2020. Все още имаме два спрени проекта – по „Околна среда” и по „Регионално развитие”. Става дума за огромни загуби от десетки и стотици милиони лева, завърши Дончев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4955 |10.11.2014 Дончев: Държавата не осъди ли никого за КТБ, няма право да осъди дори един джебчия . 5| 6307 |09.11.2014 Т. Дончев: Плача, но по-мъжествено е да кажа, че очите ми са сухи , а устата стисната . 30| 4506 |07.11.2014 Кунева: Редом с "Кой" сега има и въпроси "Кога", "Защо" и "Как" . 19| 4578 |07.11.2014 Дончев: Коалицията е категорично двойна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads