Реклама / Ads
0| 11612 |18.04.2016 НОВИНИ

Дончева: Борисов е като във вица за кривата ракета и космоса

.
Татяна Дончева
Расте поколение, на което си изсмукал мозъка със спринцовка, което не създава нищо; а модерният национализъм изисква да се самоизмерваме със света, с неговия стандарт, заяви по БТВ Татяна Дончева от Движение 21.
 
Българите се страхуват от бежанци, от това, че колкото по нямат, чужденците може да са заплаха. Затворената реакция е проява на страх, че ще ни вземат хляба и работата, а държавата няма достатъчно капацитет да се справи с проблема. Задължение на гражданите е да окажат съдействие, трябва да се подкрепя помощта им, смята тя.

Б. Борисов е като във вица за кривата ракета и космоса. Липсата на добро управление причинява дестабилизация, а той си търси други виновни, каза тя. Според Дончева проблемите в Македония не са далеч от нашите.

Има 32 кандидати за председатели в БСП, сред тях и другарят Гергов от Пловдив, който е руски гражданин, посочи Дончева. В крайна сметка БСП трябва да си реши шефския въпрос. Там голямата част са кандидати, защото се целят в бюрото, а не защото искат шефския пост. Проблемите сега са тежки, наследство на Станишев са и не могат да бъдат решени в кратък срок. Големият брой кандидати говори за липсата на съзнание за мащаба на проблемите. На мястото на Миков не бих си позволила архаична реторика и тикане на партията толкова вляво, добави тя.

На Борисов и на активистите на ГЕРБ бих казала вица за горските, които хванали един бракониера с лисица, а той попитал кой му я е хвърлил на рамото, добави Дончева.

Трябва да извадим докрай какво е разплатил фонд Земеделие, да се видят списъците колко е платено, какво остава, извадете списък по списък, кажете кои фирми са претендирали, призова тя. Едно нормално разследване би проследило кой е човекът, който би получил луксозна кола, яхта и пр. Темата с ДАИ е друга - какви пари се събират по схемата и на кого се носят е въпросът.

Управлява ли се България от мутрите и мафията, по какъв начин се управлява, дават ли се точно на определни хора европари, попита тя. Думата "реформи" от много години се закача за всякакви административни действия. Всяко добро управление е длъжно да ги прави, посочи тя.

В МВР се затлачват проблеми, които в един момент избиват, както и в други сфери. България не може да си позволи такива привилегии като в МВР. Антикорупционният закон на Кунева е една от поредните смешки как един закон може да се изкористи, това ще се превърне отново в тефтерчето на Филип Златанов, смята Дончева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4931 |17.04.2016 Въргала: Като сапьори сме, все мислим коя жичка да прережем . 0| 8990 |17.04.2016 Борисов: Плащаме кампания за президент, а после той се разграничава . 0| 8294 |17.04.2016 Владимир Береану: Нашите политици са като в Македония . 0| 4193 |16.04.2016 Плевнелиев обори Борисов : Не вярвам в сценарии за дестабилизация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads