Реклама / Ads
0| 9784 |23.06.2015 НОВИНИ

Дончева: Брюксел ни докара ромския проблем

.
Татяна Дончева
Кметът на Ботевград няма безупречна репутация, но това не е прецедент, заяви по БТВ Татяна Дончева от Движение 21. Тя обаче каза, че той бил окумуш кмет и неслучайно кметувал 3 мандата. По-притеснителни били кметици като ракитовската, напр. Трябва да се избира с въпроса става ли този човек за кмет.
 
Законът за обществените поръчки не е най-перфектният, но повечето кметове знаят тънките му страни, добави тя. Дончева каза, че Движение 21 ще издигне свои кандидати, но няма да се пъне да прави това навсякъде и където има добри кметове, като този на Чавдар, напр. Нещата стават и без да се краде грубо, заключи тя.

Решението на ВКС за Цветанов няма да е историческо съчинение за ВКС, коментира Дончева. Решенията на съда няма защо да се коментират в детайли, аз не съм супервайзър на ВКС, хубаво или лошо, ВАС ще трябва да се произнесе отново. Проблемът на българската съдебна система е, че няма върховенство на закона, отсъди тя.

За позицията на Г. Близнашки тя каза, че всеки политик си решава в кой отбор да играе. Не можеш да играеш за всеки, каза тя. Г-н Близнашки отдавна е в цирка, за да знае плюсовете и минусите на всяко политическо действие; това не е катарзис, а политическо самолюбие. Той се обича толкова, че чак се ревнува, каза тя. Публиката обаче мисли друго, смята тя. Не слагам знак за равенство между турския етнос и ДПС, но слагам между Доган и Пеевски, следователно и ДПС. Това са знаковите лица на ДПС, уточни Дончева.

Имаме проблем с ромския етнос, той се задълбочава. Има пропаст между българи и роми и растяща неприязън. Ние, българите, като повече и предполага се по-умни, трябва да решим заедно ли ще живеем. И ако това е така, не бива да се допуска едни групи българи да ступат семейство роми на автобусна спирки или футболните агитки да раздават правосъдие. Оскотелите и неграмотни роми трябва да бъдат вкарани в училищата, да се спрат помощите на тези, които не бива да ги получават, каза тя. Ако не ги искаме, ще трябва да ги изгоним, или да ги изпарим във въздуха. Но не това е решението.

Брюксел и европейската политика ни вкараха този въпрос; ние имахме къде-къде по-добра политика, каза Дончева. Това беше приложимо десетки години. Държавата трябва да сложи пари в поминъка и да спазва законите, а не да ги оставя да грабят и безчинстват.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5631 |06.06.2015 Дучето: Тия, дето ни докараха дотук, в затвора! И една картечница! . 25| 11971 |28.05.2015 Само във Фрог: Братът на Сертов разследван за кражба на 100 хил. евро в Брюксел . 28| 9133 |21.05.2015 Прокопиев: От Брюксел не искат да работят с Искров и Мавродиев . 1| 4835 |12.05.2015 Д-р Кунчев: Без ваксиниране ще докараме епидемии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads