Реклама / Ads
19| 5249 |14.07.2011 НОВИНИ

Т. Дончева: БСП няма сериозен кандидат за президент

.
Татяна Дончева
Имането не е като нямането. Не можеш да твърдиш, че имаш 30 кандидатури и ще ги сведеш до три. Щом имаш трийсет, означава, че нямаш нито един сериозен кандидат.
 

Така коментира поведението на БСП, която все още да не е обявила своя кандидат за президент, председателят на "Д-21" Татяна Дончева в ефира на Нова ТВ тази сутрин.

Според нея това показва, че БСП продълажава да бъде лидерска партия, а кръгът около лидера на столетницата Сергей Станишев дава предимство на "машите на Гоце" - Калфин и Паскалев. 

Всичко, което тече в момента в БСП, включително начинът, по който се номинират кандидати или се елиминират е заради това, което ще се случи постфактум след изборите, смята Дончева. В момента тече процес на позициониране на БСП, който е насочен основно към лидерският пост на партията. Проектът АБВ и участниците в него очевидно имат нагласата, че Сергей Станишев трябва да си ходи, заяви още голямата уста на БСП.

"Да, той ще си отиде", убедена е и юристката, но това няма да промени ситуацията в БСП. Георги Първанов си трасира пътя в БСП. Няма как обаче някой, който е с биография на служител на ДС в 21 век да бъде приет.

Според юристката този път вотът на недоверие срещу ГЕРБ наистина има шансове да мине. Битката е глас за глас. Ако трябва и Ахмед Доган ще отиде на работа, за да мине този вот, каза Татяна Дончева и добави, че лично тя не би искала да се занимава с "фашисоиди", визирайки точно ГЕРБ.

Според нея Цветан Цветанов очевидно знае много неща за Бойко Борисов, но е и много глупав. Тя поясни, че реакциите му показват, че Цветанов не е изобщо запознат със ситуацията.

"Общо взето действаме като тъпи парчета, но не сме толкова тъпи да отделим Цветан Цветанов от онова, което е прилично и достойно", заяви Дончева.

Татяна Дончева обеща през септември да каже дали тя ще се кандидатира за президент.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4989 |12.07.2011 2 години условно за кандидат-зет на Цветелина Бориславова . 30| 6322 |02.07.2011 Проф. Чирков: Кандидат-президент на ГЕРБ - никой не ме е канил! . 17| 6461 |29.06.2011 Фандъкова: Не казвам дали ще съм кандидатът на ГЕРБ за кмет на София! . 6| 5690 |28.06.2011 "Атака" номинира своя кандидат-кмет на София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads