Реклама / Ads
0| 3738 |06.02.2017 НОВИНИ

Дончева: Чакаме да свърши наддаването и да предложим заплата 4000 лв.

.
Татяна Дончева
Коалиция ”АБВ-Движение 21“ ще предложи алтернатива на предизборния популизъм обхванал партиите в България, обяви в ефира на „България он ер“ съпредседателите на коалиционния формат Константин Проданов и Татяна Дончева.
 
„Нашето обединение е ляво центристка алтернатива, която трябва да даде решения за хората на наемния труд, за сектора на дребния и средния бизнес. Ние ще предлагаме решения, които да контрастират на популизма, който започва да залива страната още от предкампанииния период. Защото вижда се, че дори и най-десните партии са влезли в риториката, в която едните обещават 300 лева минимална заплата, другите 450 лева, третите 600 лева или 1500 лева и т.н. Аз мисля да изчакаме до края, за да можем да сложим една минимална цифра на минималната работна заплата от 3000 или 4000 лева“, отбеляза с доза ирония председателят на „Движение 21“ Татяна Дончева.

 Думите й допълни лидерът на АБВ Константин Проданов. “Нашите две формации са с общ генезис в лявото политическо пространство. Ние имаме чуваемост за леви послания, които лансираме. Смятаме , че трябва да има повече социална справедливост, повече солидарност, повече държава в добрия смисъл на думата. Не както е в момента - държава, която мачка бизнеса, чука му на вратата за пари или за гласове. Искаме държава, която му помага и го облекчава от към административни регулации например. Заедно сме, защото имаме много допирни точки.Ние не сме просто алтернатива на БСП. Както вече посочихме, в страната върви едно политическо наддаване, докато накрая чукне чукчето, като в аукционна къща и кажем: „Продадено“. В крайна сметка нищо от тези обещания няма да се случи. Виждам, че сега ГЕРБ обещават минимална заплата от над 600 лева. Нека някой да ми каже тогава, защо само преди няколко месеца те замразиха минималното трудово възнаграждение за няколко години напред“.

 Според Дончева с популистката вълна, която залива България се прави опит в политиката ни да влязат нови съмнителни субекти с неясни платформи. По думите й Веселин Марешки е лидер, който заявява на гражданите, че ще се бори с монополите, но има неясен бизнес и използва същия противозаконен инструментариум, срещу който хората негодуват. По отношение на формати от типа на партията на Никола Бареков Дончева заяви: „Това са хора брокери, които искат да имат участие в парламента, защото имат да си уреждат отношения с по-силните от тях в момента. На тях всъщност това им трябва за щит, а не за да прокарват законодателни промени или някакви политики“.

 Двамата лидери коментираха и вариантите за политическо партньорство пред „коалиция АБВ – Движение 21“.

„След изборите ще видим каква ще е конфигурацията на политическата сцена. Важно е и да видим и кой с каква платформа ще участва. Дали ще има допирни точки между нас и другите формации. Априори мога да отпиша единствено коалиция с ГЕРБ и Марешки“, посочи Проданов.

 „В моите представи на малко по-рутиниран политик е така, че ние трябва да спрем с коалициите тип „уйдурма“. Те не носят нищо, но внушават на хората, че всичко е някакви пазарлъци за едните пари. Имаме допирни точки по отношение на социалната политика с естествените леви парти. С тях се търсят решения, които са полезни за широк кръг граждани. С други партии имаме общи точки по отношение на съдебната реформа. Търсят се общи решения, работи се“, добави Татяна Дончева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7156 |03.02.2017 Борисов в атака: Толерантността ми свърши . 3| 4130 |31.01.2017 Дончева: БСП наредиха кабинета на Радев . 0| 3690 |17.01.2017 Солта свърши за заснежените пътища . 0| 3777 |05.01.2017 Чакаме сняг над София и дъжд край морето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads