Реклама / Ads
13| 12280 |19.02.2017 НОВИНИ

Дончева: Нинова може да стане премиер, но няма потенциал

.
Татяна Дончева
Няма нужда да слагаш тигана, преди да си сложил рибата. Аз гледам, да не дърпам Господ за шлифера. Нинова може да стигне до премиер, но няма потенциал, да бъде успешно. Ще се стигне до това, което се случи в Румъния. Това каза и предсказа лидерът на ”Движение 21” Татяна Дончева.
 
Тя няма потенциал за това, което иска. Няма потенциал да води хората в този  момент. Както казах за Станишев преди време, че няма данни да бъде премиер. И Корнелия Нинова може да бъде, но няма потенциал, каза още тя. В Румъния  в социалистическата партия побеждава едно лоби, което прилича на това на Кирил Добрев. Резултатът - победа на парламентарните избори и след два месеца - пълен провал, обясни тя.

Олигарсите управляват БСП. Ключови хора са свързани с това и модела #КОЙ . И това предпоставя решенията, които ще бъдат вземани, каза още Дончева.

Тя коментира и новите кандидати за депутати в БСП: Не може Тома Томов на четвърта възраст да е ново лице. Той може да разказва за Тръмп. Освен за Тръмп 25 години не сме го чули да говори за друго. Този човек за дипломат ли го предвиждате или за вътрешна политика? В нашия парламент няма законотворци. В парламента няма юристи, няма лекари за здравна реформа. След излизане на  Корнезов няма , кой да подаде жалби в КС.  Журналисти, ченгета и артисти ли ще пишат закони? Въпреки опитите на Кънчо и Сънчо да кажат, че никой не може освен техните предпочитания да влезе в парламента, ние с АБВ имаме реален шанс. Андрей Райчев има потенциал да е сватя на ГЕРБ и БСП за брак по сметка. Това е извратено за симпатизантите и на двете партии, коментира бившият член на БСП.

Дончева даде съвет и на президентшата Десислава Радева след нейните обяснения във фейсбук: Чувала съм достатъчно неща. Имам представа от нейното поведение. За хората в политиката здравите нерви са задължители. А за техните съпруги и деца също се отнася. Ако може да си калява нещо. Няма да спечели нищо, ако покаже, че са я засегнали. Колкото по протоколно, особено в чужбина, толкова по-добре, посочи тя.

Лидерката на "Движение 21" прогнозира и коалициите в бъдещия парламент. Те искат да направят ограничен парламент - БСП и ГЕРБ. Техният брак по сметка ми изглежда извратен. Това е планът на Райчев. От друга страна вкарваш Патриотите, Марешки и ДПС. Какви опции има за коалиция? С патриотите има забрана за коалиция от Европейския съюз. С ДПС - нежелан партньор, известен като изнудвач . Марешки е мутация на Бареков, Ковачки, новото лице на българския бизнес, заяви Дончева.

Видният Слави Бонев ще бъде депутат вече от ДПС. Това означава, че машината на ДС е стигнала до перверзии. Това се вписва в тяхната концепция, смята тя. Да наречеш Ахмед Доган българския Левски, е кощунство. В Русия могат да си се казват Ян и Швили и да им казват, че са руснаци, но тук не може по този начин, обясни тя.

Политическите цели и това, което трябва да се случи в политиката, трябва да са настрани от личните отношения. В политиката не може да се говори само с хора, които ви харесват, отговори Дончева за това, защо се е съюзила с опонента й в БСП Румен Петков.

Накрая тя посочи, че нещата вървят към "една президентска република".












Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4613 |19.02.2017 Станишев: ЕНП и ГЕРБ нападат БСП и Нинова в пристъп на паника . 5| 3970 |18.02.2017 Нинова ще е премиер, ако БСП спечели изборите . 7| 4031 |17.02.2017 Кутев: Корнелия Нинова пое много рискове . 5| 4667 |17.02.2017 Нинова: Повтаряме модела с ген. Радев за изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads