Реклама / Ads
13| 4950 |23.11.2010 НОВИНИ

Дончева: С пиар и медийни изяви не се управлява държава

.
Татяна Дончева
ГЕРБ изтърва държавата. Държи я с властови структури, но я е изтървал икономически и социално, тъй като то управлява на практика година и половина с пиар, с телевизии, с медии и разчита, че хората ще вярват не на това, което виждат и чуват, а на това, което им се внушава. Това заяви пред БНТ бившият депутат и лидер на "Движение 21" Татяна Дончева.
 

Според нея цялата история около Филчев е заради Алексей Петров.

Дончева посочи, че Алексей Петров е бил 9 месеца в ареста и попита какво е пречило на вътрешния министър Цветанов и премиера Борисов да насочат разследването по тази следа.

Като са извикали Юрген Рот и като са го пратили да говори от Бавария какъв е Никола Филчев, когото баварската държава сериозно го подпомагаше, какво искаме да кажем на света. Ако ръководството на МВР в периода 2001–2005 г. е имало факти за участието на Никола Филчев в смъртта на адвокатката Надежда Георгиева и прокурора Николай Колев, какво е направило, за да се осъществи наказателна отговорност?", попита още Дончева.

По думите й във всички нормални държави задължителните действия са да се рестартира делото за смъртта на Колев или Георгиева, да се вземат мярка за неотклонение на бившия главен прокурор и да се гледат нещата такива, каквито са, подчерта бившата червена депутатка.

Но при нас нещата не се случват, ние от дълги години  търсим истината, а само витаем в полуистини и в момента сме в омагьосан кръг, категорична е Татяна Дончева.

Също толкова критично е отношението на бившата депутатка и по случая с братята Галеви. Дончева припомни, че още на 10 април 2008 е имало доклад на Комисията по вътрешна сигурност, който се намира на сайта на НС, относно производството и разпространението на наркотици. Тази среща с Галеви е изследвана от всички посоки, отношенията между МВР и Галеви са разследвани отвсякъде, допълни Дончева. Тя обаче подчерта, че в същност разработката срещу Галеви е от 2004 г., тоест много преди Румен Петков да стане министър и това е разработка на ГДБОП.

От срещата на басейна "Спартак" СРС-та няма, има СРС-та на ГДБОП отпреди това, но те са унищожени, защото ГДБОП не е искало веществени доказателства въз основа на тях, заяви Дончева.

Но в България мошениците изглеждат толкова честни, че почтените хора се принуждават да изглеждат като мошеници, за да се различават от тях", категоричн е лидерът на "Движение 21".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4978 |01.11.2010 Т. Дончева: Първанов ми краде идеите . 10| 5249 |14.09.2010 Т. Дончева: Първанов краде идеи от Движение 21 . 26| 5851 |20.07.2010 Т. Дончева: И Станишев, и Борисов са рожби на Първанов . 12| 4992 |02.03.2010 Татяна Дончева: Аз създадох ДАНС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads