Реклама / Ads
0| 11191 |04.04.2016 НОВИНИ

Дончева: Разводът с Пеевски няма да е лек

.
Татяна Дончева
Аз съм заявила намерение за кандидатиране за президент, но нека да не бързаме, полека, има начин, по който става това има и много работа преди това, а и бързата кучка слепи ги ражда, заяви по НТВ Татяна Дончева, лидер на Д21.
 
Кандидатирането става, като си подадеш документите, уточни тя.

Когато си допуснал мафията да вземе властта, тя си служи със своята воля в държавните институции - това е отчетливо от 2009 г., но започна от 2005 г., когато й се дадоха възможности, каза Дончева. Тя заяви, че уважава Пламен Орешарски, но на него му натресли министри по съответен начин. Изкушението да си министър-председател е голямо, обясни тя. Автори на манифеста за републиката са 4 души, които сериозно анализират прехода и политическите процеси, каза Дончева и добави, че го подкрепя.

При мутрите и мафията, дори и да правят легален бизнес, накрая ще стигнеш до рекет, каза Дончева. Според нея те ръководят икономиката. Липсва икономическа политика, бизнесклиматът е отровен, защото "нашите" получават поръчките и парите, а "чуждите" - удари до фалирането им.

Случаят с ДАИ може да стане при всяко правителство и то трябва да реагира; може да стане и в други малки "солунски митнички". Това показва, че тези са дребни цаци и не са се отчели някъде. Не им е работата на министри да спират поръчки, те могат да го правят до определен етап. Затова се назначава независима комисия, отсече тя.

Д21 иска точно и еднакво прилагане на закона към всички и отстраняване на третиране на фирмите на наши и чужди, каза Дончева.

Не можете да преследвате Пеевски, той ще посочи кого да преследвате, каза тя. Тук може да се роди само мракобесие и преследване на икономически и политически противници, но не и борба с корупцията по високите етажи.

Ахмед Доган ще трябва да излъчи лидер на партията си, очевидно задкулисието, към което принадлежи той, ще трябва да преоцени ролята на Пеевски в момента, защото публичният му образ е негативен. Вероятно кукловодите ще трябва да подменят Пеевски, но това едва ли ще е толкова лесно. Разводът няма да е лек, Пеевски и Кръстева няма да си тръгнат просто, защото са ги помолили, смята тя. Нас не би трябвало да ни интересува подмяната на Пеевски, а отстраняване на мутрите от властта и рестартиране на функциониране на държавата на чиста база, на базата на идеи, за да се прилагат социални и икономически мерки с резултат, обясни Дончева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6176 |02.04.2016 Т. Дончева: Мутрите разпределят държавата и обществените поръчки . 0| 6858 |01.04.2016 Т. Дончева: Е. Захариева разбира от правосъдие, колкото аз от хирургия . 0| 6797 |01.04.2016 Политикът-милиардер Пеевски взема 50% от "Техномаркет" . 0| 9627 |29.03.2016 Т. Дончева: Мутрите контролират кабинета, МВР и ДАНС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads