Реклама / Ads
26| 5850 |20.07.2010 НОВИНИ

Т. Дончева: И Станишев, и Борисов са рожби на Първанов

.
Татяна Дончева
Последният президентски проект бил Христо Ковачки, който струвал на самия Ковачки 40 милиона. В Брюкселските кулоари пък наричали България "султандемокрация", коментира Дончева, цялата в бяло.
 

Хареса ни движението да се нарича 21, това е символ на ново начало и се помни лесно, обясни по НТВ Татяна Дончева, инициатор на Движение 21.

Цялата облечена в бяло, отдръпналата се от БСП ексдепутатка обяви, че след 20 г. преход България изчерпа политическата си система. За ужас на партиите хората вече се отдръпнаха от политиката, чийто смисъл е да води хората нанякъде, добави Дончева и каза, че България се напускала от много хора, за да мият чинии навън, защото страната ни е неуютна за тях.

Смисълът на Движението било хората да бъдат отключени за собствения си живот. Дончева искала да изтика последните остатъци от интелект и активност у хората, така че да се включат те в политиката. Движението можело да успее, но и да не успее, но за да стигнеш донякъде, трябвало да си определиш посоката, съобщи тя, уверявайки, че не е движена от бясна амбиция.

Искаме да направим нещо, което да не бъде пришито към нито една партия, убеждаваше Дончева, която коментира, че десницата у нас с годините се стопила до 2 %, а Б. Борисов бил еманация на желанието на българина да си прави социален експеримент. В Брюкселските кулоари ни наричали "султандемокрация", каза тя.

Нищо общо нямаме с Георги Първанов, подчерта Дончева. 8-те години управление на С. Станишев са работа на Първанов, каза тя. Бойко Борисов като проект е работа на Първанов. Последният му проект е Хр. Ковачки, който струва на самия Ковачки 40 милиона, съобщи тя.

Има две групи политици - едните, които искат да се краде и други, които не желаят, не защото са чистофайки, а защото разбират, че това пречи на нацията, дословно каза Дончева.

Щом сте допуснали шофьорите да стават зам.-министри, не може другите шофьори да не кадруват, описа тя скандала в ДАНС. Общо взето в последната година страната се управлява еднолично, констатира Дончева, забелязала странно говорене от върховете на властта, непознато досега.

ГЕРБ ще мине през зимата си, през изпразването на хазната, вероятно ще поиска заем, за да го похарчат за местните и президентски избори, след което ще крушират. Много е жалко всичко винаги да правим на собствен гръб. Така е, защото търсим винаги спасител, прогнозира Дончева.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5883 |17.07.2010 Борисов махна посредниците, договори по-ниски цени за газа . 4| 4710 |16.07.2010 Втори мандат за Кушлев с благословията на Борисов . 29| 4810 |16.07.2010 Първанов удря рамо на Борисов за газа . 19| 4623 |16.07.2010 Борисов и Дянков контра на Костов за МВФ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads