Реклама / Ads
22| 11587 |25.02.2016 НОВИНИ

Дончева: Тези, които контролират Пеевски, му сложиха охрана

.
Татяна Дончева
Вероятно хората, които контролират и ще трябва да скатаят някъде Пеевски, му сложиха охрана за контрол, а Борисов може би играе една и съща серия, за да предизвика съчувствие от нацията, заяви по НТВ Татяна Дончева от Движение 21.
 
В тази "жега", тези, които са го пуснали, явно искат да го държат под контрол. Самият Цв. Василев каза, че не вярва Пеевски да е центърът, сигурно имало и дъно, цитира тя. Службите за сигурност са назначени от тези хора, за които ме питате, добави Дончева.

Турция има амбиция в лицето на сегашното държавно ръководство да застане на друго геостратегическо място на съвременната карта. Може би считат, че това е възможно, може други Велики сили да са им обещали подкрепа, но се видя, че тя е по-скоро вербална, отколкото политическа след свалянето на руския самолет. Всичко това, плюс кюрдите, води до политически размествания и у нас, изреди Дончева. Тя посочи, че неслучайно се говорело как при посещението си в Турция Цацаров получил материали от турските служби за контрабанда на цигари. Според мен случката с Местан е гарнитура в тази работа, а Пеевски и Доган са по-скоро креатури на Москва, а не на Анкара. В развоя на ситуацията това също ще се изчисти, смята Дончева.

Турция има аспирации да е империя, или бивша, а ние да сме им бивш вилает. Ако сме си на краката, ако сме си осигурили стандарт, населението, живеещо тук, няма да помага. Смятам, че някой тика Б. Борисов да изостря отношенията с Турция, за да решава вътрешнополитически проблеми. Отзоваването на консули няма да ни донесе нищо, счита тя.

Партията на Местан има следните шансове - Турция може да реши за кого да пусне негласна агитация, да контролира секциите в Турция, да влияе върху роднини чрез диаспората. В ДПС обаче решаващи са бизнес отношенията, най-знаковите фигури за бизнес поръчки там са българи, каза Дончева.

Ясно е, че вторият мандат на Борисов е като първия - калинки, назначения на хора от престъпни среди на възлови места като Митко Каратиста и пр. Т.е. притискането на голямата част от бизнеса, вземането на бизнеса, разпределянето на обществени поръчки на определени хора в определени моменти продължават, каза Дончева. Не може в цивилизована държава премиер да се бърка в прерогативи на други институции; защо са обявени тези поръчки, ако няма пари за тях. Има закон. Идва ми наум, че може би има външен натиск. При Бойко има един елемент на театралност и той е много убедителен - навие ли си нещо на пръста, е истински талантлив, започва да си вярва, каза Дончева.

Пребиваването на Цветан Василев в Сърбия не пречи на разследването, каза още Дончева. Делото ще бъде вкарано в съд, може да се намери форма на задочно съдене, предположи още тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5636 |24.02.2016 Манолова погва арбитражните съдилища, които дерат кожи на клиенти . 4| 4445 |23.02.2016 Я. Стоилов: Моделът на здравеопазването произвежда проблеми, които се задълбочават . 39| 17459 |17.02.2016 Т. Дончева: Вижте зависимостите на вицепрезидента Попова и зам.-главния прокурор Сарафов . 36| 9714 |27.01.2016 О. Минчев: Мишоци са, които смятат турското робство за "съжителство"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads