Реклама / Ads
11| 8642 |21.06.2017 НОВИНИ

Дончева: Тонът за съдебната реформа ни представя като простаци пред света

.
Татяна Дончева Източник: БГНЕС
Ако болтовете на колата на Лозан Панов са се развили така, както казва прокуратурата, то тогава ние във всеки един момент можем да катастрофираме. Бих уволнила шефа на Мерцедес в България. Това каза лидера на АБВ Татяна Дончева по БТВ.
 

Остава открит въпросът как излизат колите на НСО  от гаража след проверка? Как така колата е напуснала гаража на НСО  и не са видели болтовете? От дома на Лозан Панов до Съдебната палата са едни завои, едно чудо!!! Това е смешно. В съдебната система има сериозно напрежение. То  произтича от работата на двата ВСС . Конфликтите белязаха работата.

 

Последните конституционни промени не могат да бъдат реформа, но те не са лоши. Шефове на съдии са препоръчвали кого да изберат във ВСС . Те, обаче  получиха скромна подкрепа. Имаше бизнеслобита  и лобита  на масони. В тефтера на Крсьо  Черничкия имаше и добри магистрати. Те също понякога стават жертва.

 

Тази система на единоначалие в прокуратурата е проблем. При всички главни прокурори, това винаги се е проявявало. За промяна се иска воля. Тя трябва да стане без грозни отношения. Не може да се допусне медиен монополист да налага лош тон. Критично може да се говори за всеки. Проблемът е, че се говори с недопустим тон, който ни представя  пред света като простаци. Съдебната реформа трябва да бъде обсъдена спокойно. Трябва да има дълбоки промени в Конституцията в тази посока.  Екатерина Захариева и Цецка Цачева нямат капацитет да се включат в тази дискусия. Столът не ти дава повече визия .

 

Цецка Цачева  няма визия  за реформа. Самият Борисов трябва да разбере, че този дебат за системата трябва да започне. Не може с аргументи, кое е либерално и социално, да се определя  как ще работи машината. Винаги има една група, която да развива болтове. Управлението с реформаторите беше по-лесно. Техните министри бяха по-сговорчиви и по-нормални хора, за разлика от патриотите. В Европа те се смятата за неприемливи.  Това, че  Европа премълча за формулата на управление у нас, означава че и там няма принципи и могат да приемат всяка безпринципност, стига да им отърва.

 

Няма смисъл от нов референдум. Българите рядко желаят да се замислят след такова предложение. Голяма част от гласуващите не знаят за какво  става дума.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5942 |19.06.2017 Цацаров: Две дози по-малко политика и съдебната реформа току-виж се случила . 8| 9101 |17.06.2017 Татяна Дончева: В България живеем в пиар-реалност . 0| 6280 |16.06.2017 Прокурорите настояват да са в съдебната власт . 1| 5699 |14.06.2017 Марш за европейско правосъдие: Протест срещу съдебната система

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads