Реклама / Ads
25| 7295 |27.09.2013 НОВИНИ

Т. Дончева: В цял свят партиите са зависими от икономически кръгове

.
Татяна Дончева Източник: Булфото
Абсолютно малоумие беше от страна на ГЕРБ да провалят обявения от самите тях вот на недоверие срещу правителството, като не се регистрираха за парламентарното заседание.
 

Това каза Татяна Дончева, лидер на движение „21", в сутрешния блок на бТВ. Според нея обаче още по-голяма глупост е минути след като си направил това да се изтъпанчиш пред медиите и да се обявиш за победител. Във вчерашния двубой между управляващи и опозиция в парламента със сигурност победата отиде в управляващото мнозинство, коментира Дончева.

Българското общество вече много добре знае за зависимостта на сегашното правителство от „Атака" - няма абсолютно никаква нужда Борисов и партията му да доказват това на гражданите и европейските институции. Вот на недоверие навсякъде по света се внася първо, за да се пробва да се свали дадено управление, или ако това математически е невъзможно, то за да се направят определени внушения относно политиката на даденото правителство.

Татяна Дончева допълни, че ГЕРБ може да внесат вот на недоверие по същата тема за инвестиционното проектиране, но Народното събрание вече няма да има задължението да го разглежда, след като това вече веднъж е станало.

Според нея навсякъде по света политическите партии имат определени зависимости и отношения с различни икономически кръгове, това просто е неизбежно. Въпросът е тези отношения да не преминават една определена граница, след която зависимостта на дадена партия ще я направи прост инструмент за изпълнението на определени икономически кръгове, а не управляваща реално едно правителство.

Основните политически сили в момента са загнили, защото няма разграничение между бизнес групировки и партии. Основната групировка, с която БСП и ДПС са се сраснали е Корпоративна търговска банка. Кръгът на Сергей Станишев и обръчът на Ахмед Доган и Делян Пеевски са свързани с тази група. Връзките са сделките в миналото например мултиплексите, каза Дончева.

Цветан Василев сега ще стане собственик на БТК, след като държавата се раздели със златната акция, каза Дончева. Другият олигархичен кръг е ТИМ, които също са свързани с БСП и ДПС. ГЕРБ също играеше с тях.

Пеевски и медийната империя обърнаха палачинката преди изборите. Тя разкри, че Корпоративна банка е свързана и с атаката срещу Богомил Манчев.

Още малко ще бъда член на БСП, ще направя партия, която ще бъде лява, каза Дончева. На въпрос дали Първанов също ще бъде привлечен в новата партия на Дончева, тя отговори, че той знае, че проблемът със загниването на партиите е огромен и непреодолим. Затова Първанов нямало да прави нова партия, но е възможно сътрудничество, отговори Дончева. На въпрос кой е този мистериозен мъж, който притиска Богомил Манчев и е висок около 1,90 м. Дончева каза, че й прилича на Делян Пеевски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4257 |25.09.2013 #ДАНСwithme 104: Партиите забранени, не работят в интерес на народа . 25| 6723 |22.09.2013 Т. Дончева: Такъв мълчалив и глухоням премиер като Орешарски няма! . 21| 5309 |04.09.2013 Световни музиканти: "България принадлежи на свободния свят #ДАНСwithme" . 46| 6054 |31.07.2013 "Атака" иска премахване субсидиите на партиите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads