Реклама / Ads
39| 17459 |17.02.2016 НОВИНИ

Т. Дончева: Вижте зависимостите на вицепрезидента Попова и зам.-главния прокурор Сарафов

.
Татяна Дончева
Във всяко едно ведомство има по един човек за обществените поръчки, разкри Татяна Дончева пред bTV и попита: „Вярно ли е, че зъболекарят на министър-председателят участва в обществени поръчки в строителството?“.
 
Държава без правила не може да се управлява, както и по слухове, допълни тя.

Опасявам се, че трябва да е съглася с Валентин Златев. Ако нямаш пари, защо правиш конкурс за магистрала?, попита още Дончева. Тя изтъкна, че държавното управление не може да бъде раздаване на обществени поръчки по усмотрение. „Те трябва да да се правят от различни структури. Не е работа на никой мин.-председател да ги прекратява по лично усмотрение. Това не е твоя работа. Мисля, че българският зрител е жертва на една грандиозна а манипулация че се раздават обществени поръчки. Няма никакво значение за пред кого е. Това са абсолютно забранени неща. "

Лиляна Павлова, ако е нормален министър, ще подаде оставка. Такова поведение е характерно за тоталитарните държава, категорична е Татяна Дончева. Повод за тези думи стана спирането на обявената обществена поръчка за изграждането на два лота по АМ "Хемус".

 Не може Северна България да бъде 4-та категория по отношение на инфраструктурата си. Няма съм обещал и не съм обещал. Има необходимост Северна България да бъде развита нормално инфраструктурно. Няма никакъв резон в подобен род разграничаване, посочи лидерът на „Движение 21“.

По повод скандалите около КТБ Татяна Дончева заяви: „Вадете абсолютно всичко и най-вече всичко, които са били на хранилката. Ще изясняваме за какви зависимости става въпрос. Цветан Василев държи повече карти, отколкото се смята."

Вижте зависимостите на вицепрезидента  Попова и на заместника на главния прокурор Сарафов, на Светлин Танчев и майка му. От позиците си те могат да влият на КТБ и процесите. Нашите служби са назначени от тези хора. И затова работят по разпореждане. За мен е много открит въпросът  някои от тези хора през КТБ да влияят на държавата, категорична е юристката.

Не мисля, че Местан има капацитет да разбие ДПС. Ако зад него стои Турция очаквам да не активизира диаспората там да не гласува на следващите избори, смята тя.

От кога се знае, че Доган и Пеевски са руски хора – от зората на демокрацията. Пеевски има лостове на влияние. Очевидно той може да влияе на политиката, проектите и съдебната система. Спирането на проекта за АМ „Хемус“ е знак от страна на Боросов, смята Дончева.

Дончева пожела успех на опозицията в дебатите по внесения вот на недоверие за здравеопазването. Може да се очакват предсрочни избори. Изтърването на нервите на премиера е знак за това, прогнозира тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4631 |29.01.2016 Вижте къде ще спира токът . 11| 6181 |27.01.2016 Вижте ДОКУМЕНТА, с който ИАЛ оборва Москов за ваксините . 1| 4484 |14.01.2016 Вижте имотните декларации на властимащите . 27| 10989 |09.01.2016 Татяна Дончева: Борисов и Доган разкостиха КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads