Реклама / Ads
56| 6925 |22.04.2011 НОВИНИ

Не допуснаха USA-посланика в Асеновградско школо

.
Джеймс Уорлик
Уорлик дойде в Асеновград по лична покана на Гергана и Соломон Паси, които са лица на кампанията за Световния ден на Земята, 22 април в родния град на г-жа Паси.
 

Негово превъзходителство посланик Джеймс Уорлик не успя да присъства вчера на презентация на абитуриенти от гимназия „Св.св.Кирил и Методий" по теми от туристическия потенциал на Асеновград
, макар точно това да бе първа точка от поканата му. Причината за внезапния обрат във визитата се оказа устно разпоредена в последния момент забрана да се допускат външни лица в училището без писмено съгласуване, пише агенция КРОСС.  Според някои има поне две обяснения за гафа: или образователният инспекторат се е опасявал от скандал „Пещера-2", или управляващите в общината са изпитвали искрена ревност, че някой друг кани и посреща най-важният дипломат в държавата на визита.

Уорлик дойде в Асеновград по лична покана на Гергана и Соломон Паси, които са лица на кампанията за Световния ден на Земята, 22 април в родния град на г-жа Паси. Спешно организаторите от екологично сдружение „ Хаберлея" вечерта преди визитата са принудени да сменят мястото на инициативата и я пренасочват към читалище „Родолюбие".

Директорката на потърпевшата от конфуза гимназия Мая Краева отказа всякакъв коментар кой точно й е разпоредил да не посрещнат дипломат № 1 сред гимназистите. Часове преди идването на посланик Уорлик кметът на Асеновград д-р Христо Грудев уверил директорката Краева, че има голяма вероятност той лично да доведе посланика и да се готвят за посрещане. Оказа се, че посланик Уорлик уважи само протоколна визита в общината около половин час, след което бе лично посрещнат от Гергана и Соломон Паси и сдружение „Хаберлея" пред вратите на читалище „Родолюбие". Така гимназистите от „Св.св. Кирил и Методий" останаха два пъти излъгани. За сметка на това пък, след като общината все пак реши в последния момент да прегърне идеята за гостоприемство, спешно бяха пуснати екипи да освежават пешеходната маркировка специално по пътя, по който ще премине посланикът, отбелязаха наблюдателни граждани. (КРОСС)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5030 |22.04.2011 След празниците - горивата скачат . 23| 5527 |22.04.2011 Бойко вървял грешно; в БСП - хаос . 32| 5609 |22.04.2011 Разпети петък е, скърбим за Спасителя . 17| 17638 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads