Реклама / Ads
15| 5865 |28.01.2014 НОВИНИ

Дора Янкова: Ще облекчим административните тежести на местните власти

.
Срещата във Велико Търново беше с изключително работен характер. Отчетохме това, за което през октомври във Враца кметовете зададоха като въпроси и проблеми. Това заяви Дора Янкова, зам.-председател на ПГ на КБ и член на ИБ на БСП, на пресконференция в централата на партията.
 

„Един напредък за решени въпроси чрез Закона за бюджета, за чути предложения чрез публично-инвестиционната програма и възможности да се участва, да се направят балансите и устойчивото развитие в регионите“, допълни тя. По нейните думи изключително благодарни са били  кметовете, че Съветът за децентрализация е в работен режим. „Министър-председателят лично се ангажира с това, че готвим Закона за местни данъци и такси с участие на кметовете, гражданското общество и гражданите, законодатели и правителството. Паралелно с това има воля за делегиране и на други данъци към общините. Необходим е нов прочит за приходната част за местни и държавни дейности в общините и за облекчаване на административните тежести от регионалните власти, прехвърляне на такива задължения и поемане, с финансова обосновка, от самите общини“, обясни Янкова.

Народният представител каза още, че това е била среща за активен диалог между властите и припомни, че подобна среща е била проведена във Враца миналата година. Дора Янкова добави, че с присъствалите представителите на БСП в местните и регионални власти, представители на правителството и Народното събрание, председателят на партията Сергей Станишев и представители на комисиите в партията, са обсъждали последващите действия за един работен диалог, формиране на екипа на партията за реализиране на местна, регионална и национална политики.

„Дебатирахме и споразумението с ЕС - това, което в 7-годишния период, като проблеми се е натрупало и това, което трябва да се промени. Срещата беше приятелска, другарска. Имаме създадени работни групи, които ще доразвият всичко това и предстои следваща среща, на която ние да формираме ветрилото на БСП в управлението на страната. То да си партнира и съответно да бъде работещо и ефективно“, заключи Дора Янкова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5770 |13.12.2013 ДПС призова България и Турция да изчистят недоразуменията си . 33| 4873 |08.12.2013 Румен Петков: Министрите на регионалното развитие и културата са недоразумения . 27| 5316 |05.10.2013 Дора Янкова: Няма да има хора, които да изпаднат зад борда през зимата . 10| 5394 |28.09.2013 Регионалната министърка била недоразумение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads