Реклама / Ads
5| 5673 |16.09.2015 НОВИНИ

Доц. Христов: Бежанците за Европа-ухапване от кърлеж, за нас - от змия

.
Доц. Иво Христов
Европа започна да строи стени, а това значи упадък. Процеси, които преди са се случвали за десетки години, сега нещата се развиват за месеци. Имунната система на Европа е пропаднала и това се вижда много ясно.Това каза по bTV доцент Иво Христов. Според него в момента днес виждаме резултата от геополитическите игри на Съединените щати.
 
„Причината за случващото се в Европа е въвличането на Стария континент в геополитическите игри на САЩ. Целта на Америка бе премахване на руското влияние в Близкия Изток. Взривиха кошера и сега Европа казва „ох”. САЩ не унищожава Европа, а иска нейното отслабване. Причината за това е, че само Европа може да бъде конкурент на САЩ. Гръбнакът на Европа е Германия, а следа това е Франция, която с много еквилибристики поддържа някаква финансова стабилност. Виждаме и ясното разграничение Източна Европа и Западна Европа в кризата с бежанците. Видяхме гръцката драма, а след нея са Италия и Испания. Англия иска да излиза от ЕС. И на този фон като вкараме и Близкия Изток. Тежките отношения между Руско и Европа по отношение на Украйна. Ето така нещата стават много. А САЩ са далече, нали”, посочи още доц. Христов.

„Ако за Европа бежанците са като ухапване от кърлеж, то за България това е смъртоносно ухапване от змия”, смята той.

Римската империя се е разпадала 500 години, може да се полюбуваме и на това сега, категоричен е Христов. Европа не може да интегрира бежанците. Тя е континент от старци, които не могат да спрат гладните и жадни млади, припомни той. Качеството на лидерите в Европа са като на интелектуални джуджета. Германия е превърната в 80 млн. стадо от безгръбначни потребители. Българите се спасяват по единично, липсва общ обединяващ елемент, сбъдват се страховете на много хора. България няма воля за съпротива. Бежанската вълна има ефект на ухапване от змия срещу нас. Ние сме държавата с най-голямо мюсюлманско население на глава от населението и западащо българско мнозинство. Ние сме отвъд болката, имаме цели области, които са изпразнени от население, няма с какво да се противопоставим на идващите мъже от различни бежански лагери. Заселването ще унищожи Европа, категоричен е социологът.

Русия се опитва да отвърне на удара. Целият проблем с Украйна се роди в Сирия, защото Русия не предаде своя геополитически съюзник Сирия. САЩ щяха да влязат в Сирия ако не беше Русия. Сирия беше най-цивилизованата държава в Близкият Изток. Остатъците от тази държава ще бъдат под руско влияние, така ще бъдат спасени местните християни, категоричен е социологът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4419 |16.09.2015 Кабинетът дава 5 млн. лева за бежанците . 4| 4876 |16.09.2015 Иво Христов: EС може да се разпадне заради бежанската криза . 6| 4403 |16.09.2015 Австрия се закани да ни връща бежанците . 3| 4590 |16.09.2015 Чуков: Насочват бежанците по суша, ще минават през България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads