Реклама / Ads
15| 4869 |09.10.2020 НОВИНИ

Доц. Кунчев за COVID-19: Бройката на заразените у нас ще расте

.
Доц. Ангел Кунчев Източник: БГНЕС
Ще има ръст на заразените. Вярват или невярват в коронавирус - нека всеки се пази и носи маска. А тези, които не вярват - да дойдат в ”Пирогов”, даваме 1000 лв. на доброволец. Около 20% от заразените с коронавирус се нуждаят от медицинска помощ. 5% имат нужда от хоспитализация. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.
 

"Дълго време можем да издържим с 500 новозаразени дневно. Все още имаме голям резерв, но това не значи, че няма да има области без критични момент. Такава например е Бургас", разкри доц. Кунчев пред Нова телевизия.

 

"Всички мерки са "на масата"- нормално е, всички европейски държави обсъждат и въвеждат затягане. Но както се каза, нови крайни мерки няма да има. Защо да има нови мерки, след като могат да се спазват елементарните - да не се събираме, да носим маски на закрито. Не се налагат нови мерки, а спазване на сегашните", категоричен бе той.


"Мерките се вземат когато нещата започнат да стават по-страшни", допълни доц. Ангел Кунчев.


"След 10-ия ден, заразените не са опасни на 99%.Това се случва когато човек е заразен, но няма симптоми, сочат проучванията", разкри главният държавен здравен инспектор.


Силната умора, температура, кашлица, затруднено дишане, задух, загуба на мирис и вкус, са симптомите на COVID-19, припомни доц. Ангел Кунчев.


Все още електронно направление няма. Но, ако личният лекар прецени по телефона, може да ви извика за направление за PCR тест в ненатоварено време или близък да го приеме, заяви главният държавен здравен инспектор.


На 200 км от нас (Черна гора) има 13 пъти повече заразени от България. Ако се сравняваме, то в възможно да имаме по 9000 заразени на ден, заяви главният държавен здравен инспектор.

Доц. Ангел Кунчев коментира, че нови тестовете ще показват за 20 минути дали човек има коронавирус или някой от типовете грип. Той допълни, че министри се изследват за COVID-19 когато има положителен във ведомството.

Бъл

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4456 |07.10.2020 Кунчев: При нарастване на Covid може да се въведат допълнителни мерки . 18| 4703 |30.09.2020 Доц. Ангел Кунчев: Няма да бъдат затваряни всички училища . 4| 4480 |15.09.2020 Образование в условия на COVID-19: Противоепидемичните мерки и детската психика . 7| 4629 |15.09.2020 Образование в условия на COVID-19: Старт на учебната година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads