Реклама / Ads
20| 6447 |26.02.2016 НОВИНИ

Доц. Г. Лозанов: Оставката ми е против враждебната, груба реч

.
Георги Лозанов
Шефът на СЕМ в оставка доц. Георги Лозанов е разтревожен „този тип враждебна реч на нерегулираната публичност да не започне да се изсипва в интернет пространството“. „Аз съм против компроматното, жълтото, враждебното говорене“, категоричен бе той, монивирайки оттеглянето си от поста заради телевизия "ПИК".
 
Има някакви граници в медийната среда, допълни той.

Оставката не е нещо самоцелно. Аз не просто си прекратявам мандата. За мен е важен публичният разговор, който предизвиквам, обясни довчерашният шеф на СЕМ. Той определи задаващия се проект като „една враждебна реч, която в медийното пространство се генерира и има риск да навлезе в публичната сфера“. Става дума за Агенция „ПИК“, които са отговорни за това грубо, компроматно говорене, посочи той.

В интернет има много свобода, но трябва да има и малко авторитет, изрази мнение е Георги Лозанов. Според него, когато това говорене навлезе в радиото и телевизията, то ще натрупа доверие. „Аз просто го усещам като вълна, която да се отпуши и да се излее в телевизионното пространство“, подчерта той. „Така както стана със собственика на сайта "ПИК" Недялко Недялков и Слави Трифонов“, аргументира се Лозанов.

„Ако този риск не се състои, няма голяма загуба, че аз съм подал оставка, посочи Лозанов, който се надява аудиторията да започне да отсява какво чете. По закон никой няма право да откаже регистрацията на новата телевизия, поясни Лозанов, според когото медии като „ПИК“ са „електорални политически медии“. „Отдавна се говори, че трябва един закон, който да е адекватен“, поясни доц. Георги Лозанов.

Припомняме, вчера, месец предсрочно, доц.Георги Лозанов подаде оставка като председател на СЕМ и като член на регулатора, за да не участва по никакъв начин в гласуването за телевизия „ПИК“. „Надявам се, че тази телевизия ще смени тона, когато попадне на терена на регулирана публичност“, отговори Георги Лозанов на питане на Недялко Недялков в ефир.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 7116 |14.02.2016 Радан Кънев поиска оставката на министър Ивайло Московски . 41| 7370 |13.02.2016 Пеевски ще съди Енчев, той зове гражданите да се противопоставят на мастодонта . 9| 4462 |09.02.2016 Превозвачи искат оставката на Митов заради блокадата на границата . 8| 4359 |06.02.2016 Могерини против затварянето на граници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads