Реклама / Ads
2| 4881 |29.02.2020 НОВИНИ

Доц. Мангъров: Когато някой се върне от Италия да не целува баба си и дядо си

.
Атанас Мангъров
Тази коронавирусна инфекция няма да ни се размине, но най-уязвими са възрастните хора. Нека те да не излизат. Когато някой се върне от Италия - да не ходи да нацелува баба си и дядо си, а да си стои в къщи.
 

Това заяви в ефира на Нова телевизия доц. д-р Атанас Мангъров по повод коронавируса и неговото разпространение. 

 

Не съм си купувал маска. Ако се докаже, че има коронавирус у нас - то това ще е: да затворят един нещастник в болница и да му дават лекарства. Той може и да си е затворен и вкъщи. Представете си: летите с един заразен в самолета около 4-5 часа. После ви мерят температурата, заразеният го отделят, а вие се качвате в метрото, ето така се разпространява вирусът.

 

Той се пошегува, че е най-добре стадион "Васил Левски" да бъде заграден и вътре да седят всички, които се връщат от чужбина. "Всяка година го играем това с морбили и с грип, колкото успяваме да се справим с тях, толкова ще се справим и с този вирус. Не разбирам защо хората си причиняват това нещо. Пазарите са в шок, администрацията на Тръмп действа най-адекватно и минимизират загубите", заяви още Мангъров. 

 

"Този вирус ще изчезне, когато се затопли, но здравните власти не смеят да го кажат. Не трябва да забравяме, че той нанася икономически вреди, а всички ние ги плащаме", уточни Мангъров. 

 

Доц. д-р Андрей Чобанов от Лабораторията по експериментална имунология към БАН заяви, че е напълно съгласен с Мангъров. "Логично е COVID-19 да си разширява географията", заяви още той. Чобанов се пошегува, че се предпазва с пиенето на алкохол и също заяви, че няма и не носи маска. 

 

"Някои специалисти действат все едно идва чума или ебола. Няма как да се затвори този вирус, това е все едно да затвориш вятър в чувал", заяви Мангъров. 

 

"Наскоро кацнах в Брюксел и не видях никаква паника. Термокамерата на летището ще установи върха на айсберга, а именно температурата. Паниката не помага, а кара хората да се съмняват все повече и повече. Няма как мерките да бъдат адекватни, заради постоянния обмен на хора", обясни Чобанов.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6782 |28.02.2020 Проф. Кантарджиев: Има Ку-треска в Етрополе, смъртността е 10-12%, някой трябва да се замисли . 4| 5495 |27.02.2020 Мангъров: Коронавирусът ще дойде в България . 2| 4197 |14.02.2020 Костадин Паскалев: Когато има инвестиционен процес, има и комисионни . 1| 5126 |06.02.2020 Как да разпознаем депресията, когато погледне в детските очи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads