Реклама / Ads
12| 4530 |12.11.2020 НОВИНИ

Доц. Мангъров: Разбира се, че нося маска. Да се облекчи процедурата за изписване на пациенти

.
Доц. Атанас Мангъров
Трябва да се облекчат някои от процедурите на Здравната каса за изписване, за да имаме повече място за маневриране. Това каза в сутрешния блок на БНТ началникът на COVID отделението в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров.
 

Всички тези неща с клиничните пътеки са хубави, но  водят до излишно задържане на болни, които могат да бъдат изписани, защото, когато болни не са изписани по правилата на Касата, съответно тя не плаща, уточни той. Виждам, че много от болните в клиниката, ако има кой да се грижи за тях в домашни условия, биха могли да бъдат там, посочи доц. Мангъров.

 

Разбира се, че нося маска, не съм толкова луд, че да отида и да се заразя, отбеляза той. Много отдавна искам да се занимавам директно с болните от COVID-19, защото това е моята професия. За щастие, в един момент Господ чу молбите ми и бях назначен за шеф на отделението в Инфекциозна болница. Досега ми се караха, когато влизах в клиниката, а сега е мое право и задължение да влизам там, каза още доц. Мангъров.

 

Нашата здравна система стои на два стълба – долболнична помощ и болнична помощ. Значителна част от доболничната помощ е минала на телефонен режим което е абсурдно - няма как да се лекуват болни по телефона. За да се прецени дали човек е за болница или не, трябва някой да го прегледа. Това не е особено опасна инфекция и сами си създаваме трудности, а след това търсим начини да я преодоляваме. Личните лекари трябва да спазват мерките, които ежедневно се налагат на всички граждани на страната. Те би трябвало да знаят по-добре от гражданите как да се пазят, а не да се страхуват. Не може да се лекува виртуално. Медицината е практическа дейност и се практикува лице в лице, подчерта началникът на COVID отделението в Инфекциозна болница, допълни лекарят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5717 |11.11.2020 Емил Джасим: Трябва да се носят маски в клас . 30| 27547 |11.11.2020 Атанас Мангъров: Болните са доволни, че ме виждат. Някои идват сухи като стафиди . 34| 16299 |02.11.2020 Мангъров: Личните лекари излязоха от играта заради страх . 39| 8100 |25.10.2020 Атанас Мангъров: Маската ми е от септември, мирише на джоб

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads