Реклама / Ads
10| 6218 |09.09.2016 НОВИНИ

Доц. Маринов: Шансовете на Дончева са по-малки от спечелване на джакпот

.
Доц. Александър Маринов
Със сигурност по-малки, отколкото да спечелите джакпота от тотото. Татяна Дончева определено човек с високо самочувствие. Ще видим доколко то е подплатено, защото в сегашната ситуация участието на тази двойка предвид вече фиктивното съществуване на НДСВ вероятно ще бъде по-добро единствено от участието на няколкото ексцентрични двойки.
 
Така коментира шансовете за победа на президентските избори на  обявената  вчера кандидат президентска двойка Татяна Дончева - Минчо Спасов политологът доц Александър Маринов.

Самият Трайчо Трайков едва ли има определени партийно-политически амбиции, просто се оказа възможно най-малко лошата компромисна кандидатура. В такъв смисъл, разбира се, при едни мажоритарни избори, още повече национални, влиянието на егото не бива да се подценява. Всеки започва да мисли, че е способен да победи и което е по-важно, способен да върши работата, която трябва да върши, след като победи, но това е нормално в политиката, особено в българската политика, казва още политологът пред "Фокус".

Той коментира и сагата около вероятния кандидат за президент на ГЕРБ. Според мен, въпреки всички твърдения ГЕРБ не са решили, това означава Бойко Борисов не е решил. Той не е решил едно-единствено нещо - дали да се кандидатира или не. Оттук нататък има две хипотези. Или той ще се кандидатира, което аз продължавам да не изключвам въпреки всички приказки, или ще се опитат да издигнат някой, който ще трябва да бъде негов аватар, ако мога така да се изразя, човек, който Борисов лично ще припознае и ще подкрепя.

При положение, че се яви Борисов, изборите ще бъдат много оспорвани. Това означава, че за него това е изключително висок залог, защото ако той загуби лично тези избори, това е краят на неговата политическа кариера. Ако той обаче не се яви, който и да издигне ГЕРБ, особено срещу генерал Радев и особено на втори тур, тъй като те не могат да спечелят на първи, шансовете са доста съмнителни. И все пак трябва да напомним, че ГЕРБ имат подкрепата на около една четвърт от избирателите в България, и то на гласувалите, но това е крайно недостатъчно за сигурност в победа на мажоритарни национални избори, заявява доцент Маринов.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4463 |08.09.2016 Татяна Дончева влиза в битката за президент заедно с Минчо Спасов . 1| 4098 |11.08.2016 ”Движение 21”: С БСП не сме обсъждали Татяна Дончева за президент . 0| 4693 |10.08.2016 Татяна Дончева: БСП продаде изборите на ГЕРБ . 2| 5226 |25.07.2016 Дончева: Турция може да влезе за часове у нас, смешно е да пращаш 200 човека на границата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads