Реклама / Ads
0| 4447 |27.07.2016 НОВИНИ

Доц. Михов: Ако си европеец, трябва да бъдеш патриот!

.
Доц. Милен Михов
Днес дилема между европейското и патриотичното не може да съществува. Ако си европеец, трябва да бъдеш патриот и за собствената си страна. Последните месеци Патриотичният фронт (ПФ) следва една политика, която поставя акцент върху сигурността. Това означава спокойствие за нашите граждани, гости и инвестиции. Ако имаме сигурност, ще имаме и стопански просперитет.
 
Това каза доц. Милен Михов от Патриотичния фронт в предаването "Денят ON AIR" по повод искането на патриотите за радикални мерки срещу емигрантите.

"Инвестиции в сигурността са приоритет при сегашната ситуация в Европа и света", посочи доц. Михов. "Ние трябва да си браним границите", категоричен е той.

"Държавата трябва да се охранява в рамките на закона, дори и със силата на оръжието", настоя Михов.

На въпрос дали трябва да ни тревожи това, че атентаторът от Ансбах е трябвало да бъде върнат в България, Михов каза: "Разбира се, че това е един много кристален пример за това колко сме и ние уязвими, колко са неработещите европейски споразумения, колко е неадекватна политиката на Европейския съюз."

По думите му Европа се нуждае от промяна, защото днес прилича на "застаряла дама, която може да бъде задиряна по улиците на Кьолн и Франкфурт."

"Европа трябва да се върне към своето историческо място, да брани свободите и ценностите, които е създала. Необходим ѝ е един нов дух на единство.", каза доц. Милен Михов.

"Европа става модерна и светска с репресии срещу религията и нейното място в обществения живот. Днес виждаме как допускаме една чуждна на Европа религия да нарушава този принцип, да връща Европа насилствено към обществено проявление и съществуване на религиозни догми", посочи още Михов.

"Никой не говори за изграждане на ред, който нарушава демократичните принципи. Напротив, светската държава е сърцевината на демократичната система, това значи, че всички граждани, независимо от своята религия, спазват един закон, имат лоялност към една държава и са обединени от една ценност - равенството пред закона", заключи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4446 |23.07.2016 Гьокче: Трябва да се пролива кръв за демокрацията . 0| 4199 |22.07.2016 Путин: В спорта не трябва да има място за допинг . 0| 4286 |21.07.2016 Труските пилоти в Гърция: Трябваше да караме ранени . 0| 4603 |21.07.2016 Борисов: За да има сигурност, трябва бърза реакция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads