Реклама / Ads
9| 6770 |02.12.2019 НОВИНИ

Доц. Стойчо Стойчев: Владислав Горанов съветва Борисов за кадровата му политика за министрите

.
Доц. Стойчо Стойчев:
Бойко Борисов винаги е бил съветван от някого относно кадровата политика в Министерски съвет. Първо това беше Цветан Цветанов, след това Румяна Бъчварова, сега очевидно това прави финансовия министър Владислав Горанов. Имало е вероятно конфликт между Горанов и социалния министър Борис Петков, който управлява министерството е с дефицит и недостиг.
 

Това каза социологът доц. Стойчо Стойчев в предаването „Лице в лице“ по бТВ, с което потвръди информацията на Фрог.

 

Не само в България, но и в демократичните държави, най-важен министър не е някой от силовите, а финансовия министър. Той е ключовата фигура, с която всеки друг министър трябва да се съобразява и да си взаимодейства. Цялата работа в Министерски съвет е как с ограничения ресурс да се решат всички въпроси. Социалния министър, както всеки друг, трябва да е в много добри отношения с финансовия. Трябва да е  „екипен играч“., коментира Стойчев какъв трябва да е социалния министър.

 

Той обясни, че социалния и здравния министър са рискови длъжности в изпълнителната власт, защото постоянно може да се случи нещо, което да предизвика криза. В социалното министерство е по-сложно, защото има много повече дейности и политики, за които отговаря. То работи все с недофинасирани сектори, което е изключително трудно.

 

Премиерът е консистентен по отношение на кадровата си политика в министерски съвет, за да предприеме такава остра стъпка явно дълго време са се натрупвали проблеми. Бисер Петков е определян като много способен специалист, но е необходимо да работи в синхрон с всички други министри.

 

Деница Сачева, също както Бисер Петков, има професионален поглед в администрацията и би трябвало да е наясно с проблемите.

 

Никой от министрите на Борисов не може да носи лична отговорност, защото премиерът е източникът на тяхната власт, такава е структурата и на партията ГЕРБ. Когато хората отиват на избори не гласуват за тази партия, а за Бойко Борисов. Министрите не са били никога автономен център на власт, където да се извършват реформи и политики отвъд МС, каза още Стойчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4190 |23.11.2019 Стойчо Кацаров: Национална детска болница няма да реши проблемите ни . 11| 5392 |15.11.2019 Владислав Горанов: „Орташката кобила – кучета я яли” . 11| 4923 |08.11.2019 Владислав Горанов: Ветото на президента е атестация за качествата на Иван Гешев . 7| 4904 |04.11.2019 Доц. Стойчев: Купеният вот е цивилизационен проблем

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads