Реклама / Ads
20| 5925 |20.11.2019 НОВИНИ

Доцент Момчил Дойчев: Настоявам за разследване на дейността на руски шпиони в България!

.
Доцент д-р Момчил Дойчев
Като съпредседател на Атлантическия съвет на България настоявам това престъпление срещу националните интереси на България, извършено от руски агенти на ГРУ от територията на България срещу братската ни Македония да се разследва от ДАНС, Националното следствие и Главна прокуратура.
 

Ако това не стане веднага, ръководителите на тези ведомства незабавно трябва да подадат оставки и самите те да бъдат разследвани от независим евроатлантически орган за съучастие в международно престъпление.

 

Имам предвид опита за метеж, наречен "кървав четвъртък", на 27 април 2017 г. в македонския парламент, който е бил организиран от офицери от ГРУ.

 

Ако не бъде започнато разследване, значи страната ни, член на НАТО и ЕС , на практика е превърната в руски протекторат от агенти на Кремъл, разположени в основните държавни институции.


Страната ни повече не може да води политика на баланс между Русия и НАТО. Ние не сме неутрална държава, а член на най-силните международни съюзи, които биха ни защитили срещу евентуална руска агресия.


Но ако и в този случай не бъде разследвано поредното престъпление на руските служби от територията на България, значи ние не действаме дори като неутрална страна, а като държава-съучастник на държава-агресор и терорист.

 

Да не забравяме, че Руската федерация ни е обявила в свои официални документи за "най-сериозна заплаха" и за вероятен противник!


Даже неутрални страни биха разследвали престъпление, извършено от чужда държава от тяхната територия срещу приятелска и близка съседна страна.

 

АСБ настоява за незабавно разследване на всички руски шпиони, които действат от територията на България, подготвят диверсии, терористични актове и финансират други престъпления срещу националната сигурност на България и на съседни приятелски държави!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5681 |15.11.2019 Доц. д-р Момчил Дойчев: Руската база край Ниш представлява заплаха за България и НАТО . 5| 3988 |03.11.2019 Доц. Момчил Дойчев: Все търсим по-малкото зло, но в процеса на търсенето самите ние ставаме по-малко . 3| 5385 |30.10.2019 Соня Момчилова: Хората, които взимат обществените поръчки стават общински съветници . 8| 4710 |22.10.2019 Доцент Стефан Дечев: Да не изгубим и малкото, което постигнахме през последните две години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads