Реклама / Ads
92| 6143 |20.02.2009 НОВИНИ

ДПС даде Волен Сидеров на прокурор, бил опасен за мира в Родопите

.
ДПС са опасни за мира в България, контрира лидерът на "Атака". Гражданска активност ще разваля комфорта на Доган.
 

 Общинският съвет на ДПС в Кърджали даде на прокурор лидера на партия „Атака” Волен Сидеров. Жалбата е внесена тази сутрин в деловодството на Окръжна прокуратура – Кърджали и е подписана от общинския лидер на Движението Сейфи Неджиб. Хората на Доган реагират срещу проведения от Волен Сидеров и негови v_siderov_kurdjali_1.jpgсимпатизанти незаконен митинг на 13 февруари пред сградата на кметството. Тогава над 200 атакисти, предвождани от националния си лидер, пристигнаха в Кърджали, за да протестират срещу оскверняването на християнски гробове в родопското село Опълченско от турски младежи. Вандалските действия на учениците бяха записани с мобилен телефон и качени като клипче в Интернет. В жалбата на ДПС се изтъква, че лидерът на „Атака” е насаждал етническа вражда, скандирайки „Турски ибрикчии”. Опитал се е да припише хулиганската проява на една цяла етническа общност и така е създал опасност от напрежение между българи и турци в района.

"Опасно за мира в България и Родопите е само ДПС. Ако "Атака" не беше пристигнала в Кърджали и полицията, и прокуратурата щяха да прикрият инцидента с поруганите християнски гробове. Размърдаха се и заловиха престъпниците, чак след като ние надигнахме глас". Това заяви за Frognews.bg Волен Сидеров. Според него ДПС тенденциозно представя гаврата с християнските гробове като хулиганска проява. На самия клип ясно се чувало, че учениците казват "Мохамед е велик", отправят псувни срещу партия "Атака" и след това започват да безчинстват. "Това е планирана акция. Те са отишли специално, за да хулят кръста и потъпкват паметта на мъртвите, а зад тях, с цялата си наглост и цинизъм, стои мафията ДПС", каза Сидеров. Той припомни, че преди няколко години зам. областният на Пазарджик Реджеб Молла призова открито на митинг християните да бъдат изгонени от Родопите, но и до днес няма реакция от прокуратурата. Сидеров се закани "Атака" да развали комфорта на ДПС в Родопите и в губернията Кърджали. Сериозна гражданска активност щяла да се надигне срещу хората и политиката на Доган.

v_siderov_kurdjali.jpg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4798 |20.02.2009 ДПС даде Волен Сидеров на прокурор, бил опасен за мира в Родопите . 60| 5011 |13.02.2009 Сидеров окупира Кърджали, обвини полицията в бездействие . 16| 4758 |12.02.2009 Станишев доволен от евродоклада, опозицията направи негативен прочит . 55| 5790 |21.12.2008 Преизбраха Волен Сидеров за лидер, от Атака не искат коалиция с ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads