Реклама / Ads
13| 5449 |26.04.2011 НОВИНИ

ДПС искат вот на недоверие, за да ги дават по телевизията

.
Искра Фидосова
В началото обсъждахме 6 или 7 имена. Отсяхме три кандидатури - наистина на двама мъже и една жена. В края на май или началото на юни ще обявим кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ.
 

Проверката на НАП не е приключила, казва в интервю за вестник Труд зам.-председателката на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова. Някъде преди около две седмици дадох писмените си обяснения и сега очаквам резултатите. Решението ще стигне до всички медии. Напълно съм спокойна, защото няма от какво да се притеснявам. Към мен имаше отправен въпрос от една медия дали бих се съгласила да ми бъде направена проверка за 5 години назад като тази на г-н Цветанов. Но аз няма за какво да се съгласявам, защото на мен вече ми е направена такава проверка - от януари до юни 2009 г. И се радвам, че ми е направена тогава, и то от предишното правителство, за да няма спекулации. Но не мога да дам съгласие резултатите от тази проверка да станат публично достояние, защото по закон нямам такова право.
По закон, аз съм лице, упражняващо свободна професия, всичките ми доходи като нотариус са доходи като физическо лице. Това означава, че ако дам съгласие, всеки един клиент, който фигурира в моя регистър със сума, платена като такса, трябва да бъде публично оповестен.

Още като писахме Изборния кодекс, обсъждахме, че изборите трябва да се проведат на възможно най-ранната дата, която е 23 октомври. През 2007 г. местните избори пак са били долу-горе по това време - на 28 октомври, а балотажът - на 4 ноември. И въпреки това се създадоха проблеми в редица общини, особено там, където се смениха целите екипи - нов кмет, нови зам.-кметове, нови директори на дирекции. Тези хора трябваше да приключат годината, включително и финансово, да дадат заплати и т.н. Ако се съгласим с БСП, които лансират датата 13 ноември, то тогава балотажът ще е на 20 ноември. Това означава, че ЦИК ще се произнесе чак в началото на декември, а кметовете и общинските съветници ще встъпят в длъжност след средата на месеца. Това ще блокира работата на местната власт, което не е в ничий интерес - нито на държавата, нито на гражданите.

Не знам защо г-н Местан ми се обиди. Не се отмятам от думите си, защото говорех за Турция, а не за България и изрично го подчертах. Говорех за избирателните секции на чужда територия, в случая на турска, извън дипломатическите и консулските представителства. Но този спор не е съществен, той не променя факта, че има странно съвпадение между предложението на ДПС изборите да са на 30 октомври и факта, че националният празник на страната е на 29 октомври. Миналата година правителството на Турция сля този празник с дните за Курбан Байрама и се получи една голяма почивка. Най-вероятно и тази година ще стане така. При това положение много от сънародниците ни ще се върнат в България. В което няма нищо лошо, нека се видят с роднините си, но не мисля, че на такъв голям мюсюлмански празник е редно да занимаваме хората с политика. Още повече че по това време християните пък отбелязваме Голяма Задушница. Изключително неподходящо време за избори, казва Фидосова за Труд.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 5921 |16.04.2011 К. Тренчев: В политиката попадат хора, които искат, а не могат . 8| 4920 |14.04.2011 Я. Янев давал заповеди за фалшификация на подписката . 7| 5349 |13.04.2011 Депутатите уморени- искат 10 дни отпуск по Великден . 1| 5866 |09.04.2011 Искат разпити на босове по делото на Баретата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads