Реклама / Ads
5| 5348 |16.03.2010 НОВИНИ

ДПС контра на ГЕРБ за импийчмънт и нов министър

.
ДПС няма да подкрепи искането за импийчмънт на президента Георги Първанов, нито пък предложението за нов министър по еврофондовете на Томислав Дончев. Това стана ясно след заседанието на Централното оперативно бюро на партията.
 

Въпросът с предсрочното отстраняване на държавния глава не бива да се политизира, защото става дума за стабилността на страната, заяви зам.-председателят на ДПС Христо Бисеров. Основният мотив е, че президентът не е нарушил чл. 32 от Конституцията. Устойчивостта на държавата в криза е най-важният критерий за заемане на точно тази позиция. “Точно затова конфликт между институциите в лицето на президента, изпълнителната и законодателната власт са вредни за страната”, обясни Бисеров.

Депутатите от парламентарната група няма да подкрепят персоналното предложение за избиране на Томислав Дончев за министър по управление на средствата от ЕС и структурната промяна в правителството - с въвеждането на този пост. “Това не означава непременно, че предложенията са лишени от логика. Напротив тези две проекторешения поставят един много важен въпрос за приемствеността в политиката и за хигиената в отношенията управляващи – опозиция и за хигиената в отношенията на настоящи и бивши управляващи”, обясни другият зам.-председател Лютви Местан.

Той напомни, че в предишния кабинет е присъствала “фигурата на нарочен министър с ранг на вицепремиер, който да отговаря за трите К – координация, контрол и комуникация на всички процеси, свързани с усвояване на средствата от структурните фондове на ЕС”. Само че тази правилна структурна промяна, бе поднесена в жертва на идеологемата “това го направиха онези от тройната коалиция”, коментира Местан. Осем месеца след парламентарните избори, когато емоциите поохладнели, се предлага същото решение, отхвърлено като вредно за страната.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 8402 |11.03.2010 РЗС влезе в коалицията "Анти Първанов", ГЕРБ събра мнозинството за импийчмънт . 48| 6132 |10.03.2010 Борисов: Строя магистрали, не се занимавам с импийчмънти . 4| 4466 |10.03.2010 Парламентарна комисия ще решава за импийчмънт на президента . 38| 5388 |09.03.2010 Сините подкрепят импийчмънта, ДПС удря рамо на Първанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads