Реклама / Ads
13| 6304 |18.01.2011 НОВИНИ

ДПС: Мотивите на Дал са клевета срещу ДПС

.
Касим Дал Източник: boolphoto
Днес партията на Ахмед Доган свика заседание на Централното оперативно бюро (ЦОБ) на ДПС, на което трябваше да се произнесе относно оставката на бившия втори човек в ДПС Касим Дал. В него участва и председателят на партията, който има пръв думата по този казус, според устава на ДПС.
 

Въпреки че дойде в Централата на Движението, лидерът на ДПС Ахмед Доган обаче не участва в пресконференцията, обявена след края на заседанието.

Решението на ЦОБ на ДПС бе оповестено от неговите заместници – Камен Костадинов, Лютви Местан, Христо Бисеров и Рушен Риза, които обявиха, че оставката на Касим Дал, се “приема за сведение", а мотивите за нея нарекоха “провокативни, клеветнически, увреждащи авторитета на партията”.

Структурите на партията ще дадат оценка на този политически акт, каза Камен Костадинов. Правото на различно мнение нямало нищо общо с клеветническите обвинения, които напускат полето на уставно определения вътрешно партиен диалог, заявиха заместниците на Доган.

Централното оперативно бюро на Движението за права и свободи приема оставката на Касим Дал. Това съобщи зам.-председателят на партията Христо Бисеров

ЦОБ е колективен орган и оставката на който и да е негов член не би могла да се приравни на институционална криза и да постави на изпитание единството на партията, тя е акт на лична воля. Касим Дал отказва да членува в ЦОБ. Това коментира Лютви Местан. Времето ще претегля мястото на колегата в партията, каза Местан.

Реакцията на партийните структури е достатъчна оценка, че той има проблем не с лидера на партия, а с Движението като цяло, заяви още той.

Централният съвет ще вземе своето решение съгласно оценката на структурите, каза Костадинов, попитан дали Дал ще бъде изключен от ДПС.

Очаква се ЦС да се събере през февруари.

Припомняме, че Дал депозира своята оставка от Централното оперативно бюро на 11 януари. Вчера той каза, че няма да участва в заседанието на ЦОБ. ДПС трябва да излезе от положението си на изолация. Партията трябва да има нов лидер, даже той да е посочен от настоящия, подчерта още той.

Дал изпратил обръщение до структурите на ДПС, в което заявява, че в последната година партията е изпаднала в тежък вътрешнопартиен колапс и небивала изолация. "Основното ми обвинение е главно към председателя на партията, имайки предвид неговите действия и главно бездействия", се казва още в обръщението.

"Всички бавно и полека се превръщаме в "мъжки секретарки" и всеки е призван да избира своята участ според степента на собствената си морална търпимост", посочва още Касим Дал.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5151 |16.01.2011 К. Кънев: Проектозаконът за клеветата е стъпка в погрешна посока . 8| 4921 |14.01.2011 БХК: Законът за клевета ще бъде стъпка назад за България . 22| 5087 |07.01.2011 Дончева на съд за клевета . 0| 5453 |27.10.2010 Вестник брои 58 бона на Тренчев за клевета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads