Реклама / Ads
19| 5219 |19.11.2010 НОВИНИ

ДПС нападна Борисов, иска го в парламента

.
Депутатите от партията на Доган остро атакуват премиерът Бойко Борисов. Призоват да вземе мерки и да озапти министрите си и местните си представители, защото не го водели към добро. Това обяви от трибуната на НС народният представител Лютви Местан от ДПС.
 

Местан влезе в продължителен и остър дебат по време на парламентарния контрол с министъра на образованието Сергей Игнатов, поставяйки въпроса за скандала с директорката на най-голямото училище в Джебел Незиха Хасан.

В същото време премиерът нямаше как да отговори на нападките, тъй като не можа да участва в петъчния парламентарен контрол по здравословни причини. За тях съобщи още преди ден зам.-председателят на парламента Анастас Анастасов.

Реанимира се бацилът на партийните назначения, всяко несъгласие се оценява като вражеско поведение.
Това допълни Местан по повод на разразилия се скандал в Кърджали.

"Кметовете на общините от Кърджалийска област избрани с листата на ДПС са изпратили специално писмо до премиера с молба за среща с него, те никога не са отказвала диалог, включително и с опонентите си, съобщи Местан и показа самото писмо. Истината е доста тъжна за ГЕРБ, изглежда там представителите им в кърджалийска област възприемат диалога като монолог", посочи депутатът.

Според него е налице политика на партийни чистки, провеждана от министъра на образованието.

Незиха Хасан печели конкурса за директор на най-голямото училище в Джебел, проведен от правителството на ГЕРБ, съвсем убедително. Тя е с две магистратури и има дълги години стаж като университетски преподавател, отбеляза Местан. Тази дама е сестра на колегата на депутата Неджми Али, но не е искала да се кандидатира за директор по времето, когато са я молили за това от ДПС, докато партията е била част от властта. По време на назначението на Незиха Хасан за 3 месеца пълномощници на ГЕРБ са я молили за услуги, свързани с назначения и уволнения, те са й казали, че ако не се съгласи договорът й нямало да бъде продължен след изтичане на три месечния срок, уточни Местан.

Той остави копието от писмото на седемте кмета за среща с министър-председателя, в което те настояват да спре саморазправата и партизирането на системата на средното образованието и отново призова Борисов да ги приеме.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7237 |29.10.2010 ДЕЛА нападна Диневи, братята - топят ни . 23| 9803 |26.10.2010 Екипът на "Галерия" нападнал жена до вилата на Цветанов в село Шума . 6| 5374 |14.10.2010 Десетима нападнаха и убиха общински шеф в Ракитово . 15| 5140 |07.10.2010 БСП обидени на Борисов, не били безделници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads