Реклама / Ads
2| 5409 |23.01.2008 НОВИНИ

ДПС настоява за връщане на стария ред за журналисти в парламента

.
ДПС ще внесе предложение за промяна в правилника на парламента, ако до началото на следващата седмица председателят му Георги Пирински не върне стария режим на работа на журналистите. Това съобщи зам.-шефът на ПГ на ДПС Лютви Местан след извънредно заседание на групата.
 

Местан обясни, че днес Пирински е предложил на движението два варианта за изход от създалата се неудобна и конфликтна ситуация. Първият бил депутатите от ДПС да си разменят стаите с началника на кабинета на председателя на Народното събрание - Мирон Гаврилов. От партията на Доган определиха това презложение „като опит за хумор". „Не може 34 души да се поберат в толкова малък кабинет като този на г-н Гаврилов", категоричен бе Местан.

Депутатите от ДПС не приемат и втория вариант - студията на Дарик радио и БНТ, които сега са ситуирани точно пред вратата на стаята на движението, да бъдат преместени на втория етаж на парламента. Местан обясни, че тази идея „би осигурила комфорт за ДПС, но е за сметка на дискомфорта на медиите", с което ДПС не е съгласно.

„Проблемът не се отнася до комфорта на ДПС, ще отхвърлим всяко предложение, коетое  за сметка на равнопоставеността на медиите в Народното събрание", поясни зам.-шефът на парламентарната група. Според него адекватното решение е половината от импровизираните офиси на медиите в десния кулоар да бъдат върнати на старото им място - в левия кулоар и да отпаднат ограниченията за достъп на журналистите до него. „Ние за това сме Движение за права и свободи, защото не искаме нито ние да сме привилегировани, нито колегите ни (от левия кулоар - б.р.) да са ощетени", допълни Лютви Местан.

След извънредното заседание на ПГ на ДПС стана ясно още, че въпреки търканията с Пирински, движението няма да подкрепи подписката на „Атака" за сваляне на парламентарния председател от поста му.

Frognews.bg

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4695 |06.12.2007 Станишев върнал Делян Пеевски на поста му по настояване на ДПС . 2| 5117 |08.10.2007 Синдикатите искат оставките на Орешарски и Вълчев, ДСБ настоява Станишев да води преговорите . 25| 7873 |28.09.2007 European Security: България - връщане на старите демони? . 2| 6584 |22.08.2007 90 годишен индиец стана най-старият баща в света

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads