Реклама / Ads
9| 5212 |17.10.2013 НОВИНИ

От ДПС предлагат повече работни дни в НС

.
Източник: Булфото
ДПС ще предложат Народното събрание да работи четири дни в седмицата, вместо три, и да заседава от вторник до петък.
 

"Това ще позволи на Народното събрание да върши работа, а не само да гласува вотове на недоверие, които внасят от ГЕРБ", коментира председателят на движението Лютви Местан, предаде Дарик. "Така ще компенсираме с вторнични извънредни заседания същинската работа, която няма да можем да вършим заради превръщането на вота на недоверие в парламентарна игра от страна на ГЕРБ."

По думите му първото извънредно заседание ще бъде още следващия вторник.

"Няма да смогнем, това са данъчни закони, бюджет. Практически, ако те наистина изпълнят заканата си всяка седмица да има вот на недоверие - един вот отнема целия пленарен ден, а предвид факта, че петък е за парламентарен контрол, ни остава един-единствен ден за законодателна дейност", каза още лидерът на ДПС.

"Пропуснахме много заседания заради липса на кворум и поради вота на недоверие. Ако е необходимо, ще минем и в такъв режим. Няма такова решение, но обсъждаме такъв вариант - ако продължат с вотовете на недоверие, почти сигурно е, че ще минем на 4 заседания седмично, вместо три", добави Местан.

От ДПС очакват президентът Росен Плевнелиев да свика консултативния съвет по национална сигурност по темата с бежанците. Малко преди това същия призив отправиха и депутати на левицата.

"Аз не бих драматизирал просрочването на тримесечния срок, в който е добре да има заседание на Консултативния съвет по национална сигурност. По-важно е наистина да се проведе разискване на този висок формат на проблема с бежанската вълна. В ПГ на ДПС имаме силно очакване президентът да стори това, тъй като темата засяга пряко националната сигурност на България и на този форум могат да се породят доста интересни идеи, България да инициира промени и в европейските регламенти, за да може страните-членки на ЕС да проявят малко по-голяма солидарност към няколкото европейски държави - на първо място България, на които им се налага да понесат несъразмерна на възможностите на икономиката си тежест", добави Местан.

Във връзка с това, че според някои президентът се опасява от неудобни въпроси от Волен Сидеров, Местан каза: „Това съображение не трябва да бъде възпиращо за свикването на Консултативен съвет, защото ако това съображение е абсолютно, не бих искал да си мисля, че повече няма да има заседание на Консултативния съвет по национална сигурност".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4928 |15.10.2013 Клисарова: Няма да има повече корупция . 13| 5635 |14.10.2013 Повече пари за социални плащания в Бюджет 2014 . 4| 4828 |10.10.2013 Учещите учители получават повече пари . 12| 6698 |04.10.2013 Безработните в България без здравни осигуровки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads